Funkcionerima stanovi pod istim uslovima kao i ostalim građanima

Dodajte komentar

Nakon objave Vlade Crne Gore da je imenovala nove članove komisije za dodjelu stanova funkcionerima, javnost se ne smiruje. Posebnu pažnju privuklo je ime Nataše Pešić iz DPS-a, koja je već dobila stan i novčanu pomoć od Vlade. Iz Građanske alijanse ukazuju da funkcioneri ne bi trebalo da dobijajaju stanove po povoljnim uslovima jer već imaju primanja daleko iznad građana.

Prije samo godinu u ulozi potpredsjednika Vlade Dritan Abazović čudio se pohari državnog budžeta od 25 miliona eura kojima su kupljeni stanovi za crnogorske funkcionere.

Vlada koju sada predvodi Abazović pohvalila se da su imenovali nove članove komisije za dodjelu stanova među kojima je i istaknuta funkcionerka DPS-a i aktuelna savjetnica predsjednika Crne Gore, Nataša Pešić.

Bivši državni sekretar u ministarstvu finansija Janko Odović podsjeća da je Pešićeva ranije dobila stan i 30.000 eura od Vlade, te se pita kako će ona preispitati dodjelu stanova sebi i partijskim kolegama.

U Građanskoj alijansi smatraju da je odgovornost samo na pojedincu.

“Bilo koji clan komisije, ukoliko postoji mogucnost da dođe u konflikt interesa povodom podjele stanova i utvrđivanja nepravilnosti, trebalo bi da sam podnese ostavku kako bi rasteretio rad komisije”, naglasio je Pavle Ćupić iz ove NVO.

Komisija i njeni članovi bili bi najmanji problem, kada bi, poručuje Ćupić, Vlada prekinula sa praksom dodjele stanova funkcionerima.

“Crna Gora ne bi trebalo da dodjeljuje stanove državnim funkcionerima, imaju dobra primanja da idu na tržište kao i ostali, uzmu kredit i vraćaju”, naveo je on.

Ćupić ipak vjeruje da ostalih šest članova komisije imaju čiste biografije.

Nakon objave imena novih članova komisije za dodjelu stanova reagovali su iz Demokratske Crne Gore. Poslanica te stranke Tamara Vujović smatra da SNP i URA sada pripremaju teren da sami sebi dodijele funkcionerske stanove.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *