Finale BoostMeUp: Odabrana tri pobjednika i četiri putnika za SAD

Dodajte komentar

Pobjednik BoostMeUp predakceleracijskog startap programa – Montenegro Pitching Competition je tim Flash, drugoplasirani je Spectro, dok je treće mjesto pripalo timu BeBeep.

Ovo takmičenje koje je Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis organizvalo u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Crne Gore i kompanijama Amplitudo i Crnogorski Telekom, uz finansijsku podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, u finalnom krugu imalo je osam timova koji su svoje inovativne ideje predstavili potencijalnim investitorima i predstavnicima nacionalne i međunarodne biznis zajednice. Tri najbolja izabrana su kao rješenja sa najvećim potencijalom za uspjeh na globalnom tržištu.

Prvoplasirani Flash pokreće digitalnu bankarsku revoluciju i transformiše tradicionalne pristupe plaćanju u moderne i jednostavne. Prateći potrebe savremenog korisnika, kreirali su rješenje koje u jednoj platformi spaja banke, korisnike i trgovce, omogućavajući im centralizovano upravljanje svim svojim finansijskim i potrošačkim navikama.

Spectro je inteligentan servis za detekciju vatre. Riječ je o AI softveru koji funkcioniše kao nadogradnja bilo kom tipu nadzornog alata koji ima IP konekciju, čineći ga inteligentnim na način davanja povratne informacije klijentu o stanju na terenu koji se snima, po pitanju požara

„Carpooling“ platforma BeBeep omogućava korisnicima jednostavniji i udobniji prevoz, kao i da uštede novac na međugradskim putovanjima tako što će podijeliti troškove (benzina i putarina) sa jednim ili više drugih korisnika.

Nagrade im je uručila je ministarka nauke i tehnološkog razvoja, a ujedno i predsjednica žirija Biljana Šćepanović, koja je izrazila zahvalnost i istakla da joj je zadovoljstvo što je imala priliku da čuje sve ideje.

Specijalne nagrade – plaćeni put u SAD za četiri tima, koju je obezbijedio Digital Den Hub preko Montenegro Technology and Startup Bridge programa, dobili su Flash i Spectro, kao i timovi Honey Swat i Butt Made. Oni će imati priliku da u četiri američke države razgovaraju sa potencijalnim investitorima i predstave im svoje ideje. Ova priznanja uručio je osnivač Digital Den Hub-a Darko Ivanović, koji je najavio da će organizatori pokušati do puta u SAD da odabranima nađu već neke investicije u njihove projekte.

Izvršni direktor Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis Đorđije Malović je istakao da su svi finalisti bili sjajni, inovativni i kreativni, te se nada da će postiću uspjeh.

Rukovodilac programa Aleksandar Janičić naglasio je da postoji ogroman potencijal između naučno istraživačke zajednice i kompanija iz Crne Gore, te podsjetio na zaštitu intelektualne svojine ovih rješenja u globalnom centru u Ženevi. Podsjetio i na i dalje nedostajuće nove snage, znanja i mlade ljude koji bi trebalo da budu nosioci ideja u u Crnoj Gori.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *