Počinje 6. Made in New York Jazz Montenegro

Dodajte komentar

Nastupom Stenlija Džordana, koji je jedan od najcjenjenijih savremenih džez gitarista, večeras u 21 sat na Sinhro stejdžu u Tivtu biće otvoreno šesto izdanje festivala Made in New York Jazz Montenegro. Džordan koristi posebnu tehniku (taping) koja čini da vrat gitare služi kao klavir. To je dijelom i veza sa njegovim muzičkim počecima kad je klavir bio dominantan. Gitaru će na ovom koncertu svirati i jedan od najboljih crnogorskih muzičara Šule Jovović.

U Tivtu će se predstaviti bubnjar Vins Ektor za sobom ima četiri albuma, brojne nastupe sa najeminentnijim muzičarima i dugu pedagošku karijeru. U kombinaciji sa basom Džona Lija koji je, između ostalih, svirao i sa Dizijem Gilespijem, te Predraga Milutinovića, zona ritma će biti u rukama vrhunskih majstora. Duvački dio orkestra će činiti stari znalac crnogorske publike Jakov Mejman, kao i Fredi Hendriks koji je već dvije decenije jedan od najtraženijih džez trubača u Americi. Prema tvrdnjama kritike, Hendriks je u stanju da prati bilo koji tempo i da s lakoćom ulazi u svaku kompoziciju.

S klavirskim magovima poput Sajrusa Čestnata, za koga se tvrdi da je jedan od najboljih pijanista svoje generacije, te našeg Vladimira Maraša i Ivana Aleksijevića, gosta iz Srbije, bend će dobiti formu. Njima će se na sceni pridružiti i Lezli Harington, džez diva koja svojim vokalom dovršava svaku odsviranu misao.

Made in New York Jazz festival Montenegro u subotu, 18. juna, biće nastavljen u klubu „Sejdefa“ koncertom benda „Drumbooty“, a svi izvođači sa tivatske scene ponoviće koncert u Podgorici 19. juna u atrijumu Kapital plaze.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *