Investitor tužio Maska za 260 miliona dolara, tvrdi da je Dogecoin piramidalna šema

Ilon Mask je u četvrtak tužen za 258 milijardi dolara od strane jednog investitora u popularnu kriptovalutu Dogekoin koji ga je optužio da vodi piramidalnu šemu za podršku kriptovaluti.

– Optuženi su od 2019. godine bili svesni da Dogecoin nije imao vrijednost, ali je promovisao isti kako bi profitirao od njegovog trgovanja, navodi se u žalbi. “Mask je koristio svoj pijedestal kao najbogatiji čovjek na svijetu da upravlja i manipuliše Dogekoin piramidalnom šemom za profit, izlaganje sebe samog i zabavu.”

Žalba takođe objedinjuje komentare Vorena Bafeta, Bila Gejtsa i drugih koji dovode u pitanje vrijednost kriptovalute.

Džonsonov advokat nije odmah odgovorio na zahtjeve za komentar o tome koje konkretne dokaze njegov klijent ima ili očekuje da ima, a koji dokazuju da je Dogekoin bezvredna i da su optuženi vodili piramidalnu šemu.

Džonson traži odštetu od 86 milijardi dolara, što predstavlja pad tržišne vrijednosti tog novčića od maja 2021. godine i želi da se ona utrostruči.

Takođe želi da blokira Maska i njegove kompanije da promovišu Dogekoin i da sudija proglasi da je trgovanje istim kockanje prema saveznom i njujorškom zakonu. U žalbi se navodi da je rasprodaja Dogekoina počela u vrijeme kada je Mask bio gost emsije “SNL (Saturday Night LIve), i kada je nazvao Dogekoin prevarom(“hustle”).

(Blic)

Check Also

Statis u partnerstvu sa kraljevićima iz Emirata, moguć ulazak Alfa Dabi fonda u Sveti Stefan

Alfa Dabi Holding (Alpha Dhabi), investicioni fond kraljevske porodice Al Nahijan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.