Stigla saglasnost za gradnju rizorta na Plavskom jezeru: Hotel će biti turistička atrakcija Crne Gore i inspiracija drugim investitorima

Dodajte komentar

Iz Direktorata Glavnog državnog arhitekte, pohvalnom brzinom, data je saglasnost na idejno rješenje ekskluzivnog rizorta koji će biti izgrađen na obali Plavskog jezera. Projekat je uradila firma MONCORE iz Podgorice, a glavni projektant je arhitekta Milan Babić.

Saglasnost je stigla 10 dana nakon što su Ugovor o nadziranju gradnje objekta, a potom i preuzimanju upravljanja, u Bečićima potpisali Izvršni direktor Montenegro Stars Managementa Dušan Radulović i investitor projekta, njemački biznismen porijeklom iz Plava Jasmin Šarkinović – vlasnik uspješnje kopanije SAMOND.

Montenegro stars menadžment – ćerka kompanija Bećičke hotelske grupe Montenegro stars (u čijem vlasništvu su prvi crnogorski rizort sa 5 zvjezdica Splendid, te hoteli Montenegro i Blue Star), i koja će nakon luksuznog hotel koji se gradi u Kolašinu, biti dio ove višemilionske investicije.

Lux hotel će se graditi na obali Plavskog jezera. Imaće 250 ležajeva i biće dio multifunkcionalnog turističkog kompleksa. Osim barova i restorana, banket sale sa 500 mjesta dio plana su između ostalog i SPA centar, trim staza, Auto kamp, Vidikovac, revitalizacija Ribnjaka i Jedriličarskog kluba.

Šarkinović planira da radovi na terenu počnu na jesen ove godine. Cilj je da na obali Plavskog jezera nikne hotel koji će biti ne samo turistička atrakcija Plava i sjevera Crne Gore kojom će se ljudima tog kraja pružiti mogućnost zaposlenja, već i inspiracija za druge investitore.

Izvor: Standard.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *