Saradnja AMM i MFIC: Važno da strani investitori prepoznaju povoljan ambijent za poslovanje

Dodajte komentar

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimir Raičković i predsjednik Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori (MFIC) Krisof Šon potpisali su Sporazum o saradnji ove dvije poslovne organizacije.

“Veoma je važno da strani investitori prepoznaju dobar ambijent za poslovanje. AMM i MFIC će u okviru rada odbora posebno sarađivati na polju digitalne transformacije”, istakao je Raičković nakon potpisivanja dokumenta.

On je takođe najavio nastavak saradnje na projektu kojim se biraju naj-menadžeri i naj-preduzetnici na godišnjem nivou, u koji je MFIC uključen od samog početka.

“Raduje me intenziviranju saradnje. Savjet stranih investitora biće partner u svim aktivnostima koje imaju za cilj stvaranje stimulativnijeg poslovnog ambijenta”, naveo je Šon.

Međusobna podrška, razmjena informacija i iskustava na planu međunarodne saradnje, te evropski i globalni integrativni procesi, kao i što bolje pozicioniranje privrednih i menadžerskih organizacija Crne Gore neki su od ključnih fokusa ovog zvaničnog povezivanja.

Prema članovima sporazuma, saradnja će biti uspjerena na: Proučavanja pitanja i praćenje pojava i kretanja u privredi i ocjenjivanje njihovog dejstva na ekonomska kretanja u Crnoj Gori; Razmjenu znanja, ekspertize i dobrih praksi; Pružanje i organizovanje međusobne stručne pomoći; Zajedničko učestvovanje u projektima koji se finansiraju od strane domaćih i međunarodnih organizacija, u cilju povezivanja i ostvarivanja zajedničkih interesa; Organizovanje zajedničkih konferencija i događaja koji promovišu različite privredne djelatnosti i edukativne sadržaje; Promociju etičkih vrijednosti, standarda korporativnog upravljanja i profesionalne odgovornosti menadžera i privrednika, članica AMM i SSICG; Poslovno povezivanje i informisanje članova potpisnica Sporazuma; Pomoć i podršku u uspostavljanju saradnje i povezivanja sa ostalim organizacijama, institucijama i naučnim ustanovama uz poštovanje osnovnih principa i načela ovog Sporazuma.

 

 

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *