O stečajnoj masi Rudnika boksita nakon istrage tužilaštva o mogućim zloupotrebama

Dodajte komentar

Pošto se predmet o stečaju nikšićkog Rudnika boksita nalazi kod nadležnog državnog tužilaštva, nije moguće preduzimati bilo kakve radnje, pa ni raspodjelu iz stečajne mase do okončanja tog postupka.

To je kazao savjetnik predsjednika Vlade za prava pitanja Ivo Šoć tokom susreta sa predstavnicima radnika ove kompanije koji su iskazali zabrinutost da je u stečajnom postupku pred Privrednim sudom bilo određenih zloupotreba, “na šta ukazuju i skoriji krivični postupci koji su pokrenuti protiv predsjednika tog suda, ali i nekoliko stečajnih upravnika”.

“Zbog toga postoji bojazan da je novac koji se nalazi u stečajnoj masi u međuvremenu, mimo zakona i bez znanja radnika, raspodijeljen drugim licima”, saopštili su predstavnici radnika.

Iz Kabineta predsjednika su upoznali predstavnike radnika da je – u skladu sa Zakonom o stečaju – propisana procedura koja se mora ispoštovati i da bi svako drugačije raspolaganje stečajnom masom predstavljalo krivično djelo. Takođe je konstatovano da u raspodjeli novca iz stečajne mase Vlada nema nadležnost, jer je se taj postupak vodi pred nadležnim sudom.

Savjetnik premijera Ivo Šoć izrazio je uvjerenje da će ovaj predmet biti prioritetan za nadležno tužilaštvo, kako bi se stečajni postupak mogao nastaviti i kako bi nadležni sud, u skladu sa zakonom, donio konačnu odluku.

Istim povodom radnici su se ranije susreli sa tadašnjim predsjednikom Vlade dr Dritanom Abazovićem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *