NTP kao adekvatan inovacioni ekosistem za brži ekonomski razvoj

Dodajte komentar

Naučno-tehnološki park je ustanova koju sa nestrpljenjem očekuje naša istraživačka zajednica, ali i naša privreda, pogotovo startap zajednica, kazala je ministarka nauke i tehnološkog razvoja Biljana Šćepanović.

Ona je danas sa izvršnim direktorom te institucije Veliborom Boškovićem obišla radove na izgradnji objekta NTP-a, ističući da će to doprinijeti bržem ekonomskom razvoju Crne Gore.

“NTP predstavlja jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata Vlade u domenu inovacione infrastrukture. U smislu strategije pametne specijalizacije (S3), na čijem dobrom putu je sada naša država, NTP predstavlja najznačajniju instituciju koja će omogućiti implementaciju S3, a sve to vodi kreiranju adekvatnog inovacionog ekosistema što treba da rezultira ekonomskom razvoju naše zemlje”, rekla je Šćepanović.

Bošković izrazio uvjerenje da će NTP biti “tehološko-razvojni centar Crne Gore, koji će biti dom za veliki broj kreativnih pojedinaca, inovativnih kompanija ali i naučnika, istraživača koji će razvijati konkurentnost crnogorske ekonomije”.

“Radovi su intenzivirani, te se nadamo brzom završetku radova koje naša inovativna zajednica željno iščekuje”, zaključio je Bošković.

Naučno-tehološki park Crna Gora osnovan je u partnerstvu Vlade i Univerziteta Crne Gore, sa namjerom da postane ključno mjesto na kojem će se spajati inovativni i kreativni pojedinci i projekti, uz intenzivnu saradnju najvažnijih stejkholdera preduzetničkog procesa.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *