Evropsko prvenstvo u PES-u na jesen prvi put u Podgorici

Dodajte komentar

Crna Gora će ovog septembra prvi put biti domaćin evropskim gejmerima – na Evropskom prvenstvu u eFootball PES (efudbal) koje će se održati od 7. do 10. septembra u Podgorici.

Prvo zvanično internacionalno gejming takmičenje ikada organizovano u Crnoj Gori okupiće najmanje 36 zemalja koliko je do sada potvrdilo učešće a najavljene su ekipe iz čak 42 zemlje.

Prema riječima Filipa Šoća, predsjednika Saveza elektronskih sportova Crne Gore, koji je organizator događaja, gejming reprezentacije u svjetski poznatoj fudbalskoj simulaciji će se nadmetati za nagradni fond od deset hiljada dolara. Najbolje ekipe očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo na Baliju, u decembru.

“Evropsko prvenstvo u PES-u je najveći internacionalni gejming događaj ikada organizovan u Crnoj Gori. Maraton uzbudljivih utakmica počeće 7. septembra u Bemax areni gdje će se prvenstvo odvijati sva tri dana, uz prisustvo publike i razne događaje kojima ćemo sa sponzorima podržati događaj. Pet najbojih ekipa plasiraće se na Svjetsko prvenstvo na Baliju”, rekao je Šoć.

Našu reprezentaciju će predstavljati najbolji i efudbal igrač iz kvalifikacija. Kvalifikacioni turniri će se održati u različitim gradovima Crne Gore a najboji sa turnira će se pridružiti našim najboljim igračima u Podgorici na završnom turniru. Najbolji igrač turnira biće predstavnik Crne Gore na Evropskom prvenstvu efootball 2022.
Ekipe na prvenstvu će biti podijeljene na grupe od po 4, a samo dvije najbolje ekipe iz svake grupe prolaze u narednu fazu takmičenja.

Pored SESCG organizator prvenstva je IESF (Svjetska e-sport federacija), uz podršku korporacije KONAMI, kompanije za softverski inženjering Kodio, i portala Vijesti.

Izvor: RTCG
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *