Skupština danas o ukidanju PDV-a na hljeb i akciza na plastiku

Dodajte komentar

Skupština Crne Gore danas će razmatrati ukidanje poreza na dodatu vrijednost za hljeb i akciza na plastiku.

Prethodno je Odbor za ekonomiju, finansije i budzet jednoglasno podržao Predlog izmjena Zakona o PDV-u, kojima je predviđeno ukidanje PDV -a na hljeb. Zeleno svjetlo dobile su i dopune Zakona o akcizama kojima je propisano da se od akciza izuzmu proizvodi od plastike. Oba predloga podnijele su Socijaldemokrate. Sjednica je zakazana za 13 sati.

U zaključku sa jučerašnjeg Odbora se navodi da Skupština poziva Vladu da u najkraćem roku pripremi odgovarajući akt kojim će se definisati mjere i lista proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi.

“Kako bi na taj način stvorila pretpostavke za otklanjanje negativnih uticaja porasta cijene tih proizvoda, odnosno primjenu Zakona o privremenim mjerama za ograničavanje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi”, navodi se u Šehovićevom zaključku.

Kako je saopšteno, Odbor je takođe usvojio i Šehovićev predlog da se uz pomenuti podzakonski akt pripremi i program subvencija privrednim subjektima.

“Skupština poziva Vladu da uz podzakonski akt, koji će definisati mjere i listu proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, pripremi program subvencija namijenjen onim kategorijama privrednih subjekata koji će pomenutim mjerama biti pogođene, a sve sa ciljem očuvanja njihove konkurentnosti na tržištu”, navodi se u drugom prihvaćenom zaključku.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *