Moskovska berza obustavila trgovanje švajcarskim francima

Moskovska berza je saopštila je juče da obustavlja trgovanje švajcarskog franka za rublje i američki dolar, nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije Evropske unije protiv Rusije, piše Tanjug

U saopštenju Moskovske berze se kao razlog za ovu odluku navode poteškoće u obavljanju transakcija u švajcarskoj valuti usljed novih ograničenja trgovine koje je Švajcarska uvela prošle nedjelje, prenosi Rojters.

“Operacija su sespendovane zbog poteškoća u obavljanju obračuna u švajcarskim francima s kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor usljed restriktivnih mjera koje je Švajcarska uvela 10. juna”, piše u saopštenju.

Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, dopunila je svoj paket sankcija protiv Moskve prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim mjerama ograničenja EU protiv preduzeća, banaka i pojedinaca iz Rusije i Bjelorusije.

Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini.

Moskovska berza je navela da traži moguće rješenje i da se nada da će naći način da se u budućnosti nastavi trgovanje švajcarskim francima.

Check Also

Cijena nafte biće 100 dolara po barelu početkom sljedeće godine

Investiciona banka “Morgan Stenli” je podigla prognozu cijene nafte za prvi kvartal 2023. sa ranije …

Leave a Reply

Your email address will not be published.