Moskovska berza obustavila trgovanje švajcarskim francima

Moskovska berza je saopštila je juče da obustavlja trgovanje švajcarskog franka za rublje i američki dolar, nakon što je Švajcarska usvojila nove sankcije Evropske unije protiv Rusije, piše Tanjug

U saopštenju Moskovske berze se kao razlog za ovu odluku navode poteškoće u obavljanju transakcija u švajcarskoj valuti usljed novih ograničenja trgovine koje je Švajcarska uvela prošle nedjelje, prenosi Rojters.

“Operacija su sespendovane zbog poteškoća u obavljanju obračuna u švajcarskim francima s kojima se suočavaju učesnici na tržištu i finansijski sektor usljed restriktivnih mjera koje je Švajcarska uvela 10. juna”, piše u saopštenju.

Švajcarska, koja nije članica Evropske unije, dopunila je svoj paket sankcija protiv Moskve prošlog petka kako bi se uskladila sa najnovijim mjerama ograničenja EU protiv preduzeća, banaka i pojedinaca iz Rusije i Bjelorusije.

Zapad je uveo nekoliko paketa sankcija bez presedana Rusiji u nastojanju da kazni Moskvu zbog vojne operacije u Ukrajini.

Moskovska berza je navela da traži moguće rješenje i da se nada da će naći način da se u budućnosti nastavi trgovanje švajcarskim francima.

Check Also

Njemačka kompanija Elite-private-jet-service spremna da preuzme aerodrom u Beranama

Njemačka kompanija Elite-private-jet-service spremna je da već ove sedmice obezbijedi novac i započne posao oko …

Leave a Reply

Your email address will not be published.