U Moskvi startovao novi lanac brze hrane “Ukusno i tačka” umjesto Mekdonaldsa

Dodajte komentar

Nova era za rusku brzu hranu i ekonomsku scenu je osvanula u nedelju kada su nekadašnji restorani Mekdonaldsa u Moskvi širom otvorili svoja vrata pod novim ruskim vlasništvom i novim imenom – Ukusno i tačka.

Možda izgleda i miriše kao u Mekdonaldsu, ali sada je Ukusno i tačka. Iz moskovskog restorana brze hrane nestalo je fišburger, Big Mek i Mekflari, ali im je ostao riblji burger.

Rebrendiranje lokala, tri decenije nakon što je američki gigant brze hrane prvi put otvoren u Moskvi, opet je naveo veliki broj ljudi da strpljivo čeka u redu kako bi isprobali domaću verziju hamburgera.

Lanac restorana Ukusno i tačka dobio je novi logo -– stilizovani hamburger sa dva pomfrita -– i slogan “Ime se mijenja, ljubav ostaje”.

Ukusno i tačka ima nešto manji izbor jela na svom meniju, a dupli čizburger košta 129 rubalja (2,31 dolara) dok je u Mekdonaldsu stajao otprilike 160 rubalja.

Sastav pljeskavica se nije promijenio, a ostala je oprema iz Mekdonaldsa, navodi Aleksandar Merkulov, menadžer kvaliteta u novoj kompaniji.

– Ukus je ostao isti. Kola je drugačija, ali u hamburgeru zaista nema promjene – tvrdi petnaestogodišnji Sergej koji je bio u prilici da isproba nove hamburgere.

Vodeći moskovski restoran je među 15 rebrendiranih lokala koji su otvoreni u nedelju u prestonici i okolini. Oleg Paroev, izvršni direktor Ukusno & tačka, rekao je da kompanija planira da ponovo otvori 200 restorana u Rusiji do kraja juna i svih 850 do kraja ljeta.

Lanac će zadržati stari Mekdonaldsov enterijer, ali će izbrisati sve reference na njegovo ranije ime.

– Naš cilj je da gosti ne primijete razliku ni u kvalitetu ni u ambijentu – istakao je Paroev na konferenciji za medije u restoranu. Dodao je da će lanac zadržati “pristupačne cijene”, ali nije isključio blago povećanje u bliskoj budućnosti.

– Nismo radili tri mjeseca – rekla je Ruzana, menadžerka moskovske filijale koja će biti otvorena u julu. – Svi su veoma zadovoljni.

Izvor: RTS

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *