Milion i po eura za rekonstrukciju dijela Doma revolucije u objekat RTV Nikšić

Dodajte komentar

Tender za izgradnju objekta Radio televizije Nikšić danas je zvanično objavljen, a radovi imaju vrijednost milion i po eura.

Iz uprave je istaknuto da je tako počela realizacije projekta kojim će se konačno obezbijediti odlični uslovi za rad najvećeg lokalnog emitera u Crnoj Gori.

Direktor Radio televizije Nikšić Nikola Marković kazao je da će novi objekat imati četiri moderna studija na tri nivoa, a na prostoru od 1.600 kvadrata biće urađen reprezentativan objekat čijom će izgradjnom nekadašnji Dom revolucije dobiti puni sjaj.

“Ovaj projekat je primjer sinegrije u gradu pod Trebjesom, kada je ideja prethodnih rukovodstava grada i lokalnog javnog servisa o izgradnji nove RTV Nikšić, prepoznata kao kvalitetna zbog čega smo na njenoj realizaciji radilli proteklih pola godine. Uz podršku grada i države vjerujemo da će Radio televizija Nikšić biti jedan od reprezentativnijih lokalnih javnih servisa u regionu. Zato imamo pravo da od svih društvenih i političkih činilaca tražimo podršku kako bi građani Nikšića, ali i čitave Crne Gore dobili još jedan kvalitetan javni servis. Vjerujemo i da ćemo, zahvaljujući dosad postignutim rezultatima, tu podršku i dobiti”, istakao je Marković.

On je dodao da se istovremeno krenulo u obezbjeđivanje tehničkih uslova da RTV Nikšić postane javni emiter sa nacionalnom pokrivenošću i očekuje da će to biti riješeno u narednih par mjeseci.

Podsjećamo, Opština Nikšić je za RTV Nikšić opredijelila prostor u Domu revolucije na više od 1.400 kvadratnih metara. Istovremeno je za ovu svrhu loklanim budžetom predviđeno 1,5 miliona eura, od čega se 1,3 miliona odnose na građevinske radove, a čak 200.000 eura za konsultantske usluge, projekte i studije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *