Kineski logistički sektor se oporavlja uz podršku vlade

Dodajte komentar

Kineski logistički sektor, koji je pogođen dugotrajnom pandemijom kovida-19, očekuje ubrzani oporavak kako vladine uredbe podrške postepeno stupaju na snagu.

Indeks logističkih performansi, koji prati obim poslovanja, nove porudžbine, zaposlenost, promet zaliha i stope korisnosti opreme u sektoru, dostigao je 49,3 odsto prošlog meseca, što je za 5,5 odsto više u odnosu na prethodni mjesec, pokazali su podaci Kineske federacije za logistiku i nabavku (CFLP).

Tokom tog perioda, indeks, koji prati kineski skladišni sektor, vratio se u raspon od 50,2 odsto, saopštila je federacija.

Logističke aktivnosti e-trgovine takođe su svjedočile o ponovnom pokretanju poslovanja u maju, pri čemu je indeks porastao za 2,1 poen na 104,3 poena u odnosu na april.

Šangaj, koji je nekada bio najteže pogođen novim koronavirusom, prošlog mjeseca je pokrenuo akcioni plan za ubrzavanje ekonomskog oporavka, preduzimajući mjere kao što su stabilizacija industrijskih i lanaca snabdijevanja u delti rijeke Jangce i olakšavanje domaćih i međunarodnih logističkih i transportnih kanala.

Šangaj je 1. juna, prvog dana povratka u normalnu proizvodnju i život nakon dva mjeseca zatvorenog upravljanja, radi obuzdavanja ponovnog izbijanja kovida-19,  imao natprosječnih 11 miliona paketa ekspresne isporuke.

Gradovi, uključujući Peking, uspostavili su mehanizam „bijele liste“ kako bi obezbijedili kapacitet isporuke dobavljača sjvežih proizvoda i podržali oporavak rada ključnih kompanija.

Tokom inspekcije Ministarstva saobraćaja u ponedeljak, kineski premijer Li Kećijang je pozvao lokalne vlade da ojačaju koordinaciju u obezbjeđivanju nesmetanog transporta za ključne industrije, regione i preduzeća i pomognu da se obezbijedi pozitivan rast obima tereta što je prije moguće.

Izvor: Mediabiro

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *