Direktor Enemalte podnio ostavku, pomenut skandal u CG

Dodajte komentar

Inženjer Džonatan Šeri podnio je ostavku na mjesto direktora kompanije Enemalta, prenijeli su malteški mediji. Portparol Ministarstva energetike potvrdio je izvještaje da je Šeri podnio ostavku na svoju funkciju, ističući da je dao ostavku “iz ličnih razloga“.

Ostavka dolazi, kako piše The Malta Intependent, u svjetlu činjenice da je Enemalta bila u središtu značajnih kontroverzi tokom proteklih godina, posebno u vezi dogovora o kupovini vjetroelektrane u Crnoj Gori, u koji je, navodno, bio umiješan Jirgen Fenek, osumnjičeni organizator ubistva novinarke Dafne Karuane Galicije.

Crngorski projekat vjetroelektrane “Možura” pokrenut je 2010. godine, kao prvi veliki projekat sistema obnovljive energije u Crnoj Gori.

Prije nekoliko godina su Rojters i Times of Malta objavili istraživanje u kojem se navodi da je kompanija “17 Black”, koja se nalazi u vlasništvu Feneka povezana s kompanijama koje su kupile crnogorsku vjetroelektranu “Možura”. Prema istraiživanju, te kompanije i ljudi su bili dio mreže za pranje novca i koruptivne šeme u više zemalja, uključujući Crnu Goru, Maltu, Panamu, Novi Zeland, Azerbejdžan i Švajcarsku.

Izvor: RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *