Tri stvari koje uspješni ljudi rade nedjeljom da bi bili srećniji

Dodajte komentar

Stručnjaci koji se bave pitanjem produktivnosti dali su predloge kako na odgovarajući način iskoristiti nedjelju. Izdvojili su tri za koje navode da uspješne ljude čine srećnim.

Stručnjak Kris Bejli je obrazložio ta tri predloga za koja je istakao da nisu “čarobni lijek”, ali da svakako mogu pomoći.

Odrediti prioritete za predstojeću sedmicu

Bejli je naglasio da planiranje predstojeće sedmice doprinosi smanjivanju stresa i anksioznosti. Planiranje podrazumijeva “pravilo tri stvari” ili određivanje tri stvari koje želite da ostvarite u poslovnom ili privatnom životu.

Kreiranje liste zadataka i dostignuća

Bejli preporučuje i stvaranje liste dostignuća i zadataka, te da takav spisak treba ažurirati svake sedmice. Dostignuća se odnose na sedmicu na isteku, dok se zadaci odnose na sljedeću.

“Brzo zaboravimo šta smo postigli i fokusiramo se na ono što nismo uradili. Na trenutak čestitajte sebi na napretku koji ste planirali. To vam može podići samopouzdanje i biti motiv za narednu sedmicu”, ukazao je Bejli.

Pronalazak rituala

Sugeriše se i praktikovanje onih aktivnosti kojima osoba može pomoći sama sebi. Jedna od takvih jeste druženje s ljudima u čijem se društvu dobro osjećate ili meditacija. Bejlije napomenuo da je najvažnije biti redovan u tim aktivnostima.

Izvor: Akta.ba
TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *