“Očekujemo 85% saobraćaja iz 2019.”

Dodajte komentar

Aerodromi Crne Gore na 85 odsto su saobraćaja iz 2019. godine, saopštio je direktor komapanije Goran Jandreoski i dodao da je zadovoljan početkom sezone.

“Naše je očekivanje da se držimo na 85% saobraćaja iz 2019, jer smo u odnosu na saobraćaj iz 2021. mnogo bolji”, naveo je Jandreoski, za TVCG.

Prvi avion Turkish Airlines iz Istanbula sa 150 putnika sletio je jutros na aerodrom Tivat.

Jandreoski kaže da su analize Turkish Airlinesa pokazale da ta linija može biti profitabilna, a smatraju i da su tri linije sedmično malo.

Jandreoski kaže i da se razgovara o tome da to bude sedam puta nedjeljno, ali dodaje da je potrebno vidjeti i koji su interesi Air Montenegra.

Govoreći o uticaju rata u Ukrajini na poslovanje Aerodroma, Jandreoski je kazao da je broj putnika iz Ukrajine prošle godine, bio 270.000, što je kako kaže, za ovu godinu upitno.

“Jedna od destinacija koja pokriva taj gubitak jeste i ova destinacija Istanbul – Tivat, naravno to ne može da pokrije cio broj butnika, ali nadamo se dobrom rezultatu”, naveo je Jandreoski.

Menadžment i zaposleni su, kako kaže, sproveli sve potrebne postupke za tender za sanaciju krova na Aerodromu Tivat, nažalost, kako kaže, nijesu se javile kompanije.

“To je problem sa kojim se suočavamo, a moramo ispoštovati sve zakonske procedure”, poručio je Jandreoski.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *