U kotorsku Luku od početka godine uplovilo 110 kruzera

Od početka godine do juna u kotorsku luku uplovilo je 110 kruzera, saopštio je predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić.

“Očekujemo da taj broj do kraja kruzing sezone bude i iznad 300”, kazao je Jokić u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG.

Poređenja radi, tokom cijele prošle godine je, zbog restrikcija usljed pandemije, u Kotor uplovilo 60 do 70 brodova, prenosi portal RTCG.

“Optimisti smo, očekujemo dobru sezonu. Predsezona je bila zadovoljavajuća, sad se bližimo onome što je špic”, naveo je Jokić.

Jokić je najavio da će kamen temeljac za žičaru Kotor – Lovćen biti položen na Dan državnosti, 13. jula.

“Zavisi od tendera, ali očekujem tu vrstu početka radova. Ono što su uvjeravanja investitora je da će ih, od momenta kada počnu sa radovima, završiti u roku od godinu”, kazao je Jokić.

Žičaru će graditi konzorcijum Leitner – žičara Kotor 1350, koji čine kompanije Novi Volvox iz Podgorice i Leitner, a kraj radova očekuje se u proljeće 2023. godine

“Moram da izrazim zadovoljstvo da ćemo konačno imati realizovan projekat žičare, koja će predstavljati, ne samo aktrakciju Kotora, nego i cijele Crne Gore”, rekao je Jokić.

Check Also

Influenserka Tamara Kalinić specijalni gost prvog Influencer Marketing Summit-a u Beogradu

Influencer Marketing Summit održaće se u Belexpocentru u Beogradu, 18. i 19.oktobra 2022, a kako …

Leave a Reply

Your email address will not be published.