Od goriva u Crnoj Gori jeftinije samo ono u Mađarskoj

Dodajte komentar

Cijene goriva u Crnoj Gori trenutno su među najpovoljnijim u regionu, pa čak i u odnosu na većinu i dalje je među najskupljima u regionu, pokazuju resornog Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena Ministarstva kapitalnih investicija o cijenama naftnih derivata, u odnosu na litar eurosupera 95 koji u Crnoj Gori košta 1,65 eura, mnoge zemlje istočne Evrope slično naplaćuju taj naftni derivat. U Srbiji je njegova cijena sada 1,57 eura, a u Sloveniji 1,56 eura za litar. U Bosni i Hercegovini se prodaje za 1,66 eura.

S druge strane, u Sjevernoj Makedoniji se litar eurosupera 95 može kupiti za 1,79 eura, u Hrvatskoj za 1,87 eura, a u Albaniji za čak 2,02 eura.

Litar eurosupera 95 je najjeftiniji u Mađarskoj – ali samo za državljane te zemlje – i košta 1,26 eura po litru, dok najskuplji kupuju Danci i košta 2,54 eura.

Kada je riječ o eurodizelu, litar u Crnoj Gori košta 1,58 eura. U Srbiji se može kupiti za 1,76 eura, u Hrvatskoj za 1,84 eura, a u Albaniji za čak 2,04 eura. U Sloveniji i Bosni i Hercegovini cijena je dostigla 1,67 eura, a u Sjevernoj Makedoniji 1,66 eura za litar.

Trenutno najniža cijena litra eurodizela a tlu Evrope je u Mađarskoj – 1,41 euro, ali je i taj iznos je garantovan samo vlasnicima automobila iz te zemlje. Najskuplji dizel u kontinuitetu plaćaju građani Švedske i on sada košta 2,47 eura.

Bankar.me

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *