Neće biti problema u snabdijevanju gorivom

Dodajte komentar

Zbog invazije Rusije na Ukrajinu, Evropska unija zabranila je uvoz ruske nafte brodovima, pa bi brojne države mogle da imaju problema u snabdijevanju. Za sada Crna Gora neće imati problema, uvjeravaju izvršni direktor Jugopetrola, Vasilis Panagopulos i ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

Da li bi na pumpama u Crnoj Gori moglo da prifali goriva? Građani smatraju da bi moglo, s obzirom na to da zavisimo od drugih.

No, problema u snabdijevanju Crna Gora za sada nema, poručuju iz Jugopetrola.

– Crna Gora je stabilno tržište i Jugopetrol pažljivo prati trenutnu situaciju na međunarodnom nivou u sektoru energetike. Kao što je poznato, snabdijevamo se isključivo iz Grčke, iz Hellenik Petroleuma. Naš terminal u Baru radi punim kapacitetom i kao takav zadovoljava potrebe Crne Gore – saopštio je Vasilis Panagopulos.

O tome je on nedavno razgovarao s ministrom ekonomije i turizma Goranom Đurovićem. Sve što je čuo, ohrabruje, kaže resorni ministar, posebno u godini kada u Vladi očekuju najbolju ljetnju turističku sezonu.

– Da računaju na stabilnu isporuku, da će biti pouzdan partrner, da njihovo snabdijevanje ne zavisi od Rusije nego od drugih izvora, da imaju tri refinerije u Grčkoj i da garantuju da će svi naši turisti moći da se uredno snabdijevaju na našim pumpama – istakao je Đurović.

Kada je riječ o cijeni nafte na međunarodnom tržištu, znatno je porasla, nakon što su čelnici Evropske unije postrigli dogovor o zabrani uvoza 90% ruske nafte brodovima. To je najoštrija sankcija koju je Unija uvela Moskvi od početka ruske invazije na Ukrajinu krajem februara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *