EPCG: Prosječan majski račun 25,61 euro

Dodajte komentar

Domaćinstva u Crnoj Gori potrošila su tokom maja 15 odsto manje struje nego u aprilu, ali i 3,38 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine, novi su podaci Elektroprivrede Crne Gore.

Tako su potrošači iz ove kategorije prošlog mjeseca ukupno iskoristili 90.821.233 kWh (kilovatsati) električne energije.

U odnosu na sva mjerna mjesta koja su očitala, prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva iznosio je 25,61 euro.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,5 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 29,17 eura”, naveli su iz EPCG.

Takođe su precizirali da je čak 69,8 odsto domaćinstava dobilo račun u vrijednosti do 30 eura, onaj između 30 do 50 eura – 19,1 odsto potrošača, na račune od 50 do 100 eura odnosi se 9,5 odsto, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 1,6 odsto kupaca. Broj redovnih platiša koji su dobili majske račune umanjene za popust bio je 164.762 ili 43,8 odsto domaćinstava u Crnoj Gori.

Iz EPCG podsjećaju da je u toku deseti ciklus akcije “Podijelimo teret”, namijenjen svim domaćinstvima koja imaju dug po osnovu računa za električnu energiju. Akcija traje do 31. avgusta, a mogu se priključiti sva domaćinstva kojima ističu Sporazumi iz osmog ciklusa i sva nova domaćinstva koja žele da se priključe.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *