DPS preuzima EPCG, Luku Bar, Upravu za katastar i državnu imovinu, Poštu Crne Gore…

Dodajte komentar

Za sada je dogovoreno da DPS preuzme nekoliko najvažnijih državnih kompanija – Elektroprivredu Crne Gore, Luku Bar, Pošte Crne Gore i Investiciono-razvojni fond, saznaje portal Standard.

U ovim preduzećima se i u bordu direktora i na pozicijama izvršnih direktora očekuju brze smjene rukovodilaca iz redova DF-a i Demokrata. Tu se u prvom redu nalaze Milutin Đukanović i Nikola Rovčanin kao rukovodeći kadrovi EPCG, zatim Ilija Pješčić izvršni direktor Luke Bar, zatim još jedan kadar Demokrata Dragan Tufegdžić izvršni direktor Pošte Crne Gore i Velizar Kaluđerović predsjednik odbora direktora Investiciono razvojnog fonda.

Smjena očekuje i Jovanu Nišavić direktorku Uprave za kadrove koja je po pisanjima medija kadar Marka Milačića, kao i Koču Đurišića direktora Uprave za katastar koji je kadar DF-a.

No, prava nepoznanica je zašto to još nije urađeno i zbog čega su kadrovi Demokrata i DF-a i dalje na rukovodećim mjestima javnih preduzeća i uprava.

Upravo se ove važne uprave koje bi trebalo da preuzme DPS nalaze na spisku, a radi se o – Upravi za kadrove, Upravi za katastar, Upravi za ugljovodonike i Upravi za bezbjednost hrane.

Zbog reforme državne uprave kojom je predviđeno da dođe do razdvajanje uprava, sadašnja radna mjesta direktora će po automatizmu biti ukinuta.

„DPS-u bi trebalo da pripadnu i rukovodeća mjesta u Zavodu za školstvo, Zavodu za zaštitu kulturnih spomenika, Narodnom muzeju. Zatim Bolnica Bar, Bolnica Kotor i Dom zdravlja u Kotoru “, tvrdi više sagovornika Standarda, navodeći da spisak još nije konačan.

Izvor: Press.co.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *