Italijanski novinari oduševljeni prirodnim ljepotama Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija bila je domaćin je predstavnicima jednog od najstarijih italijanskih medija – Marco Polo/Alma TV, koji do 12. juna borave u sedmodnevnoj studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Predstavnici italijanske televizije će kroz snimanje neobičnih lokaliteta i intervjua sa interesantnim sagovornicima svojoj publici predstaviti Crnu Goru kao turističku destinaciju. Pored obilaska turističkih lokaliteta, poseban akcenat će biti stavljen na kulturu, tradiciju, istoriju i gastronomiju navedenih područja.

„Oduševljen sam prirodnim ljepotama Crne Gore, njenom bogatom kulturom i naravno hranom koja je izvrsna. Ali prije svega, moram istaći da sam impresioniran narodom i njihovom velikodušnošću. I što je veoma važno dok sam ovdje osjećam se prijatno i sigurno“, kazao je Tomazo Teruci iz ovog medija.

Italijanski novinari su prethodnih dana obišli i upoznali ljepote crnogorskog primorja – od Herceg Novog, preko Tivta i Kotora, sve do Budve. Posjetili su i avanturistički park Vrbanj, ostrvo Sveti Nikola, etno-selo Krapina, selo Gornja Lastva, te razgovarali sa stanovnicima Starog grada Budve.

„Ljudi su veoma gostoljubivi, i tokom mog dosadašnjeg boravka u Crnoj Gori su bili itekako pažljivi prema meni. Naravno osim predivne komunikacije sa ljudima, koristila sam i svaki trenutak da uživam u prirodi i nevjerovatno ukusnoj hrani“, poručila je novinarka Aliće Sjeve.

Narednih dana gosti će obići još atraktivnih lokacija kao što su Lipska pećina, poluostrvo Sveti Stefan, nacionalni park Biogradska gora i Stara maslina u Baru. Razgovaraće i sa kovačem Bogdanom Marcanom koji živi i radi na Cetinju, ali je porijeklom iz Italije.

Studijska posjeta italijanskih novinara realizuje se uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Cetinja, Kolašina, kao i Strip festivala iz Herceg Novog.

Check Also

Prvo odluka o koncesiji, pa o gradnji terminala na podgoričkom aerodromu

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG), Vladan Drašković, saopštio je da se o gradnji novog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.