Ušli u Ginisovu knjigu rekorda jer su postavili 75 km „autoputa“ za manje od pet dana

Dodajte komentar

Neobičan podvig proletera u Indiji koji je zvanično kao zasluga pripasan Nacionalnom telu zaduženom za autoputeve (National Highway Authority of India)! Naime, distancu od oko 75 kilometara koja dijeli gradove Amravati i Akola, unutar indijske provincije Maharaštra, ljudi su uspjeli da povežu autoputem za samo 105 časova i 33 minuta, što je manje od pet dana. Vest je kao prvi podijelio tamošnji ministar saobraćaja Nitin Gadkari, što je učinio objavom na društvenoj mreži Twitter.

Dionica je izvedena u jedinstvenom komadu od bitumenozno-betonske mase. Iako se u vijestima koje su objavile indijske kolege navodi da je u pitanju autoput, takođe se piše i o tome da dionica posjeduje samo po jednu saobraćajnu traku u oba smjera. Svakako, rezultat je impresivan, a ministar Gadkari je čestitao nadležnim ljudima u državnoj agenciji na ovom zapaženom postignuću uz reijči koje su odisale ponosom zbog radova na državnom putu NH-53.

Sekcija puta je izvedena od strane privatne kompanije po imenu Rajput Infracon. S konstrukcijom autoputa koji je povezao gradove Amravati i Akola se krenulo u subotu u šest časova izjutra, po lokalnom vremenu, da bi radovi bili završeni u utorak. Treba naglasiti da je dionica druma prošla kroz regiju Indije koja je bogata mineralima, a koja povezuje velike gradove poput Kalkate, Rajpura, Nagpura, Akole, Dule i Surata.

Raniji rekord je držalo javno preduzeće Katara po imenu Public Works Authority – ASHGHAL, koji je postavljen 27. februara 2019. godine. Deonica puta koju su izgradili je segment veće saobraćajnice zvane Al-Khor Expressway, a za postizanje rekorda su utrošili deset dana.

Da se vratimo još na čas na uspjeh indijskih putara. U izvještajima lokalnih medija se navodi da je oko 800 zaposlenih bilo angažovano na radovima, od čega je njih 700 bilo na terenu, a sama konstrukcija je izvedena od praznog lista papira. Inače, kompanija Rajput Infracon se i u prošlosti isticala brzinom izvođenja radova na putevima, kada su izradili put između Sanglija i Satare, koje deli 123 kilometara, što su učinili za samo 24 časa.

AutoRepublika

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *