Musk ipak odustaje od Twittera?

Elon Musk mogao bi da odustane od svog ugovora vrijednog 44 milijarde dolara za kupovinu Twittera ako ta mreža ne pruži podatke o neželjenoj pošti i lažnim računima, upozorio je on u pismu ovoj kompaniji.

U pismu stoji da je Twitter jasno prekršio svoje obaveze i da Musk zadržava sva prava da raskine ugovor o kupovini. Ovo je prvi put da je Musk pisanim putem zaprijetio da će odustati od sporazuma umjesto da to napiše na Twitter profilu.

Twitter je ranije umanjio značaj Muskovog upozorenja da je dogovor “na čekanju”, tvrdeći da će mu podaci pomoći da se pripremi za vlasništvo nad Twitterom, a ne da sprovede analizu i ponovno otvara pregovore.

Prije tri mjeseca, Musk je rekao da će ugovor “privremeno staviti na čekanje”, dok kompanija dostavi podatke o udjelu lažnih profila.

Samoproglašeni apsolutista slobode govora, Musk je doveo u pitanje tačnost Twitterovih javnih podataka o spam računima koji predstavljaju manje od pet odsto njegove korisničke baze, tvrdeći da je broj lažnih profila najmanje 20 odsto, prenosi Reuters.

Izvor: SEEbiz

Check Also

Popović novi stečajni upravnik Solane

Novi stečajni upravnik Solane “Bajo Sekulić” u Ulcinju je Miloš Popović, saznaju “Vijesti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.