Abazović: Preusmjerićemo dio turista ka sjeveru

Dodajte komentar

Ekonomski razvoj ne može funkcionisati bez vladavine prava i obrnuto, saopštio je premijer Dritan Abazović i dodao da najveću zabrinutost po tom pitanju ima premu sjeveru države.

On je na događaju “Otvoreno sa premijerom”, koji je organizovala Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham), kazao da će se otkrivanjem novih turističkih tržišta dio turista preusmjeriti prema sjeveru.

“Uz to idu važni infrastrukturni projekti, među kojima je završetak auto-puta”, naveo je Abazović i dodao da bi i aerodrom u Beranama trebalo staviti u funkciju.

Prema njegovim riječima, za realizaciju mnogih projekata potrebna je podrška opština od kojih očekuje da makar ne opstruiraju, ako ne mogu da pomognu.

Abazović je poručio i da će sadašnja Vlada biti najotvorenija od svih do sada i da će uvijek biti spremna za dijalog.

On je rekao da Crna Gora nikada nije bliža Evropskoj uniji (EU), da su pristupili razgovoru sa svim investitorima u Crnoj Gori i da će svi koji hoće da rade imati podršku.

Kada je u pitanju poreska politika, Abazović smatra da Crna Gora treba da ima atraktivne poreske stope, kako bi privlačila strane investicije.

Ambasadorka SAD u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, saopštila je da je značajno što se jača saradnja između Vlade i privatnog sektora.

“Važno je da Vlada i privatni sektor imaju otvoreni dijalog. Ta saradnja između AmCham-a i Vlade će unaprijedi biznis klimu u Crnoj Gori”, smatra Rajzing Rajnke.

Kada je u pitanju rad nove Vlade, ona je navela da je ohrabrena onim što vidi i čuje.

Rajzing Rajnke je ocijenila i da je transparentosti u poslovanju značajna.

“Nedostatak transparentnosti znači gubitak povjerenja. Kada rada zajedno, privatni i javni sektor stvaraju nove ekonomske šanse”, poručila je Rajzing Rajnke.

Izvršni direktor AmCham Montenegro Marko Miročević, saopštio je da transparentan i poslovni ambijent, uz vladavinu prava, može privući nove investitore.

On je najavio i da će Vlada i AmCham na današnjem događaju potpisati Memorandum o saradnji u okviru novog programa Komore pod nazivom Rule of Dialogue – Vladavina dijaloga, čime počinje nova faza intenzivnijeg partnerstva na putu unapređenja poslovnog ambijenta, čiji je glavni cilj vladavina dijaloga.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *