Hrvatska Jadrolinija će i ove godine voziti na relaciji Bar – Bari

Dodajte komentar

Barska plovidba je i ove godine zaključila ugovor sa hrvatskom Jadrolinijom o angažovanju broda “Dubrovnik” naruti Bar-Bari, saopštio je rukovodilac komercijale u brodskoj kompaniji Tihomir Mirković.

On je kazao da će prvo isplovljavanje broda biti 21. juna, kada će Dubrovnik isploviti iz Barija ka Crnoj Gori. Predviđeno je da se pomorska linija sa Italijom održava jednom sedmično do novembra, prenosi portal RTCG.

-Shodno ugovoru predviđeno je da se jednom sedmično drži ta linija. Brod bi srijedom ujutru bio u Baru, a uveče bi isplovljavao za Bari.
Shodno potražnji, uvijek se može dodati jedno više putovanje kao što je to bilo ranijih godina precizirao je Mirković.
On je naveo da Barska plovidba nema dovoljno sredstava da nabavi sopstveni brod i da je za takvu investiciju neophodna podrška i resornog ministarstva i države.

-Mi smo u stalnim kontaktima sa institucijama i ukoliko se slože sve kockice i eventualno nađe način da se obezbijede sredstva za kupovinu tog broda, niko ne bi bio srećniji od nas da se ponovo uspostavi ta linija sa našim brodom rekao je Mirković.

On je potvrdio da će, zahvaljujući odličnom u govoru o tajm čarteru prekookeanskih brodova Barske plovidbe Bar i Budva, kompanija sama izmiriti ratu kredita uzetog za nabavku tih plovila od preko 1,8 miliona dolara, koja na naplatu dospijeva 21. jula

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *