Đurović: U Crnoj Gori 39.000 gostiju, tri odsto više nego rekordne 2019.

Dodajte komentar

U Crnoj Gori trenutno boravi 39.000 gostiju, 74 odsto više nego prošle godine, a sudeći prema trenutnim podacima Crnu Goru očekuje uspješna turistička sezona, kazao je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.

On je istakao da je “nakon fantastične predsesone, i sezona krenula odlično”. O tome, kako navodi, svjedoče i podaci tutističkih organizacija.

“Oni govore da imamo blizu 39.000 gostiju, što je 74 odsto više nego u istom periodu prošle godne, a tri odsto više u odnosu na 2019. Idemo da obaramo rekorde, idemo ka boljoj godini od rekordne 2019. Dobrodošli u Crnu Goru, čekamo vas”, poručio je Đurović.

Govoreći o strukturi gostiju, izrazio je očekivanja da će oni stizati “iz čitavog svijeta”.

“Mi očekujemo goste sa Zapada, iz skandinavskih zemalja, naravno i turiste iz regiona. Bio sam u Srbiji i pozvao sam ljude. Idem 9. juna u Bosnu i Hercegovinu – reći ću i njima isto. Svima iz regiona poručujem da su dobrodošli u Crnu Goru. To je najbolja poruka koju možete da kažete nekome kada želite da vas posjeti. Nije bitno na kojem ćete jeziku to da kažete. Poruka za sve je ista – dobrodošli, čekamo vas”, kazao je Đurović.

Izvor: Mediabiro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *