Od internet domena .ME država prihodovala skoro 38 miliona eura

Dodajte komentar

U okviru 14 godina poslovanja kompanije doMEn u Budžet Crne Gore je od registracije domena .ME prihodovano 33.771.140 eura, saopšteno je iz Vlade.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o ispunjenosti obaveza iz Ugovora o Agentu registracije domena .me i hronologiji aktivnosti na upravljanju nacionalnim domenom .me za period od 2008. godine do danas i Izvještaj o realizaciji Ugovora o Agentu registracije domena „.me“ za 2021. godinu.

Međusobna prava i obaveze kompanije doMEn d.o.o. i Vlade Crne Gore precizirane su Ugovorom o agentu registracije domena „.me“ od 8.februara 2008. godine.

Nakon toga ovaj odnos je korigovan tri puta aneksima.

U Informaciji je dat pregled uplata Vladi od početka registracije nacionalnog domena i realizacije ugovorenih obaveza.

“U okviru 14 godina poslovanja kompanije doMEn d.o.o., u Budžet Crne Gore je od registracije domena prihodovano 33.771.140,04 eura”, navode u Vladi, prenosi CdM.

Shodno Ugovoru i njegovim aneksima dostavljena je bankarska garancija za 2021. godinu koja važi do 14.marta 2022. godine.

“U tom konteklstu, zaduženo je Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma da, radi obezbjeđenja naplate prihoda Budžeta Crne Gore od Agenta registracije domena „.me”, preuzme godišnju bankarsku garanciju za naredni jednogodišnji period, kao i da, do sredine oktobra 2022. godine, pripremi prijedlog pozicije Vlade Crne Gore u vezi sa upravljanjem nacionalnim domenom „.me“, nakon isteka Ugovora”, navodi se iz Vlade.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *