Musk ukida 10 posto radnih mjesta u Tesla Motors-u

Dodajte komentar

Izvršni direktor Tesle Elon Musk ima “super loš osjećaj” u vezi s ekonomijom i želi da ukine oko 10 posto radnih mjesta u kompaniji za proizvodnju električnih automobila, kako je naveo u mailu u koji je uvid imao Reuters, prenosi Hina.

U mailu Musk navodi i da treba pauzirati sa zapošljavanjem širom svijeta.

Mail je poslat dva dana nakon što je najbogatiji čovjek na svijetu rekao zaposlenima da se moraju vratiti na radno mjesto u kancelarije ili da, u suprotnom, napuste kompaniju.

Prema zvaničnim podacima, kompanija Tesla je krajem 2021. zapošljavala gotovo 100.000 ljudi.

Musk rekao osoblju da se vrati na radno mjesto

I dok je zabrinutost zbog rizika od recesije porasla, potražnja za Teslinim automobilima i drugim električnim vozilima je i dalje visoka, a mnogi od tradicionalnih pokazatelja pada – uključujući povećanje zaliha snabdjevača u Sjedinjenim Američkim Državama – nisu materijalizovani.

Musk je prije nekoliko dana osoblju rekao da se vrati na radno mjesto ili napusti kompaniju, što je zahtjev koji su već odbili neki zaposleni u Njemačkoj gdje kompanija ima novu fabriku.

“Svako u Tesli mora provesti najmanje 40 sati sedmično u kancelariji”, napisao je Musk u tom mailu. “Ako se ne pojavite, pretpostavićemo da ste dali otkaz”, napisao je.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *