Ibrahimović – Šeldon: Za rast i razvoj Crne Gore potrebni različiti vidovi finansijske podrške

Dodajte komentar

Finansijska i stručna podrška za ubrzanje ekonomskog oporavka Crne Gore i dostizanje boljeg životnog standarda građana ukazuju na spremnost Svjetske banke da pomogne dalje snaženje javnih finansija i da bude važan partner našoj državi.

To je kazao potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović tokom sureta sa šefom Kancelarije SB za Crnu Goru Kristofrom Šeldonom.

Ibrahimović je takođe ocijenio da je i dosadašnja saradnja crnogorske administracije sa SB bila intenzivna, ali da postoji prostor da se proširi i konkretizuje, naročito kada je u pitanju ravnomjeran razvoj svih crnogorskih regija.

“Svjetsku banku treba snažnije involvirati, posebno u dijelu koji se odnosi na strukturne reformske mjere, čemu će Ministarstvo kapitalnih investicija, pored realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i harmonizacije propisa, biti posvećeno u narednom periodu. Potrebna nam je sistemska analiza i koncipiranje smjernica u pogledu restrukturiranja preduzeća u većinskom državnom vlasništvu iz oblasti saobraćaja, odnosno unapređenja efikasnosti njihovog poslovanja”, rečeno je na sastanku.

Šeldon je podsjetio da je svrha posjete upoznavanje sa razvojnim prioritetima Vlade, kako bi se kreirao novi Partnerski okvir za Crnu Goru od 2022 – 2026. godine.

“Viskokokvalitetna turistička destinacija kakva je Crna Gora pred sobom ima jasnu viziju daljeg rasta i razvoja, a modaliteti uvezivanja i različitih vidova finansijske podrške – ne samo SB, već i evropskih i drugih fondova, više su nego dobrodošli”, rekao je Ibrahimović.

On je ukazao da će jedan od zadataka ove vlade i resora na čijem je čelu biti razvoj sjeverne regije, a u sve u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja, “jer nema održivog razvoja Crne Gore bez razvijenih regija”.

Sastanak je bio prilika da se sagovornici osvrnu na rezultate dosadašnje dobre saradnje, razmijene informacije o tekućim projektima, te da se identifikuju prioriteti za nastavak uspješne saradnje Svjetske banke sa Crnom Gorom.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *