Bivšim radnicima KAP-a 1,52 miliona za povezivanje staža

Radnicima Kombinata aluminijuma Vlada će uplatiti 1,52 miliona eura za povezivanje radnog staža. Pitanje je samo da li će im novac isplatiti iz tekuće rezerve ili iz budžeta Fonda rada.

To je na jučerašnjoj sjednici Vlade saopštio ministar finansija Aleksandar Damjanović. On se oglasio nakon što je ministar rada Admir Adrović kazao da iz tehničkih razloga nije bilo moguće o tome raspravljati na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Nakon sjednice Vlade radnicima se obratio potpredsjednik Vlade Vladimir Joković koji im je saopštio da će informacija o tome biti na KEP-u u utorak, a da će se u četvrtak usvojiti na Vladi, te da će u najbržem roku novac biti uplaćen i omogućeno penzionisanje.

Bivši radnici, njih oko 150, već nekoliko mjeseci čekaju da im se reguliše beneficirani radni staž i da im se omogući odlazak u penzi ju po osnovu zakona koji je u decembru usvojen.

Predstavnik radnika Željko Peruničić je kazao da su radnici prekinuli proteste nakon što im je Joković saopštio šta će Vlada uraditi. Oni su ispred Vlade onli od srijede u devet sati, pa sve do četvrtka u 13 časova.

Prethodna vlada je na poslednjoj sjednici donijelazaključke u vezi sa radnicima KAP-a, aradnici suu srijedu došli pred Vladu i tražili da nova vlada te zaključke realizuje.

Izvor: Dan

Check Also

“Sezona za 42 % bolja nego 2021”

Direktorica Direktora za razvojne politike u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Aleksandra Gardašević Slavuljica je …

Leave a Reply

Your email address will not be published.