Mask zaposlenima: Vratite se u kancelarije ili napustite kompaniju

Dodajte komentar

Izvršni direktor kompanije Tesla Motors Ilon Mask poslao je mail svojim zaposlenima od kojih traži da se vrate u kancelarije.

Teslini zaposleni su tako suočeni sa teškim izborom: vratiti se u kancelariju poput svojih kolega na montažnim trakama i prekinuti rad od kuće – ili da odu iz kompanije.

U e-mailu koji je procurio u javnost i koji je objavio magazin Fortune, Mask je napisao da “rad od kuće više nije prihvatljiv”. Milijarder je napisao da će samo u ekstremnim slučajevima, kada se to smatra nemogućim, lično odlučiti da li će preispitati svoju odluku.

“Svako ko želi da radi na daljinu mora biti u kancelariji minimalno (mislim na *minimum*) 40 sati nedeljno ili da napusti Teslu”, napisao je u e-poruci koju je podijelio Teslin akcionar Sem Nisim.

“Rad na daljinu više nije prihvatljiv”, bio je naziv e-poruke.

Mask je na Twitter-u potvrdio autentičnost e-pošte i “kristalno jasno dao do znanja da nema tolerancije prema onima koji zahtijevaju pravo na zadržavanje privilegija”, piše Fortune.

Agencija Reuters ističe da se neki tehnološki radnici opiru naporima da se vrate na posao u Kaliforniju, dom jedne od Teslinih fabrika i njene inženjerske baze, suočeni sa ponovnim porastom slučajeva koronavirusa.

U maju 2020. godine Mask je ponovo otvorio Teslinu fabriku u Fremontu, prkoseći mjerama zatvaranja tog okruga za suzbijanje širenja koronavirusa, a sada se ova kompanija pridružuje onima koje zahtijevaju povratak zaposlenih na radna mjesta.

Izvor: Bonitet.com

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *