IMEX u Frankfurtu: Veliko interesovanje za kongresnu ponudu Crne Gore

Dodajte komentar

Crnogorski kongresni biro u okviru Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u saradnji sa  strateškim partnerima i turističkom privredom predstavlja kongresnu ponudu destinacije na sajmu “IMEX” koji se održava u Frankfurtu, u periodu od 31. maja do 2. juna ove godine.

Delegaciju Crne Gore predvode direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa Aleksandra Maksimović.

„On je od izuzetnog značaja za Crnu Goru kao turističku destinaciju, prije svega jer se putovanja odvijaju van glavne sezone. Takođe, riječ je i o visoko platežnoj klijenteli. Sve zajedno to doprinosi rastu prihoda od turizma”, kazala je direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore dr Ana Tripković Marković.

Ona je podsjetila da ovaj vid turizma bio jedan od najpogođenijih tokom pandemije.

Aleksandra Maksimović direktorica Crnogorskog kongresnog biroa koji djeluje u okviru NTO, istakla je da Crna Gora postaje sve prepoznatljivija na listi destinacija za organizaciju događaja kao što su kongresi, konferencije, vjenčanja, team building i motivaciona – incentive putovanja.

“Raduje me što je interesovanje veliko, o čemu govori činjenica da smo primili veliki broj upita za sastanake, posebno imajući u vidu da je koncept ovog sajma takav da samo organizatori događaja imaju mogućnost da iniciraju sastanke, ali ne i izlagači. Posebno ohrabruje podatak da su odabrali da se sastanu sa nama i čuju više o MICE ponudi Crne Gore turoperatori iz svih krajeva svijeta – od evropskih zemalja i strateški značajnih tržišta Francuske, Velike Britanije, Njemačke, Španije, Italije, pa do onih dalekih tržišta Indije, Libana, Jordana, Egipta, Azerbejdžana, Meksika, Argentine, Kolumbije”, kazala je ona.

Posebno je izrazila zadovoljstvo što su tokom prva dva dana sajma destinaciju predstavili profesionalacima iz Saudijske Arabije, Izraela i Njemačke, a uslijediće prezentacije za grupe agenata sa Floride.

Među gostima sajma bio je Robert Datnou ispred londonske korporacije “The Sports Consultancy”, koja traži zemlje i gradove koji će biti domaćini sportskih događaja.

“Putujem svijetom, i kada govorim o biciklističkim, trkačkim ili drugim sportskim događajima, ljudi mi kažu da moram vidjeti Crnu Goru. Ovdje sam otkrio da ona ima nevjerovatne planine, kanjone, plaže, mogućnost da se odsjedne u luksuznim hotelima, i radujem se što ću ovo moći da predstavim mojim klijentima, sportskim federacijama, te se nadam da ću jednoga dana ovdje dovesti važne sportske događaje i avanture”, naveo je Datnou.

Kit Filip iz “ITL World” iz Saudijske Arabije istakao je da je Crna Gora prelijepa destinacija koja se probija na tržište Saudijske Arabije.

“Vjerujem da će mnogo građana Saudijske Arabije posjetiti Crnu Goru, uz organizaciju letova na relaciji Rijad – Crna Gora, dva puta nedjeljno”, kazao je on.

Na štandu Crnogorskog kongresnog biroa Nacionalne turističke organizacije Crne Gore ponudu predstavljaju strateški partner NTOCG turistička agencija Gold Travel, hotelske kompanije Montenegro Stars i Beppler & Jacobson Montenegro, hoteli Hilton Podgorica, Dukley Hotel & Resort, Azul Beach Resort Montenegro by Karisma, The Chedl Lustica Bay, Ramada Podgorica, kao i turističke agencije Montenegro Tourist Service i Montenegro in Style.

IMEX je jedan od najznačajnijih evropskih sajmova kongresne industrije, poslovnih i motivacionih putovanja koji predstavlja mjesto susreta profesionalnih organizatora događaja sa izlagačima iz svih sektora turizma, turističkih organizacija, kongresnih biroa, hotelskih kompanija, avio kompanija, spa rizorta… Sajam je ove godine okupio više od 10.000 učesnika – od toga 2.500 profesionalnih organizatora događaja i preko 2.200 izlagača iz više od 70 zemalja.

 

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *