Zašto BIl Gejts ne posjeduje ni jednu kriptovalutu?

Dodajte komentar

Suosnivač “Majkrosofta” milijarder Bil Gejts, objasnio je zašto ne posjeduje nijednu digitalnu valutu, odnosno zašto ne ulaže u kriptovalute.

Rekao da ne ulaže u kriptovalute jer voli da ulaže u stvari sa “vrijednim rezultatom“ i koje daju neki  doprinos društvu.

„Volim da ulažem u stvari koje imaju vrijedan rezultat. Vrijednost kompanija zasniva se na tome kako prave odlične proizvode. Vrijednost kriptovaluta je upravo ono što neka druga osoba odluči da će neko drugi platiti za to, tako da ne doprinosi društvu kao druge investicije“, rekao je on.

Bil Gejts je ranije izrazio skepticizam u vezi sa bitkoinom.

Ova Gejtsova izjava došla je usred izvještaja o padu kriptovaluta, ali ipak situacija se posljednjih dana popravlja na bolje.

Agencije prenose da bitkoin bilježi najveći rast poslednje dvije nedjelje približivši se danas nivou od 31.000 dolara, pošto je kinesko ublažavanje kovid mjera podstaklo entuzijazam investitora za ulaganje u rizičniju imovinu.

Najveća svjetska kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji ojačala je za čak 5,8 odsto na 30.858 dolara na jučerašnjem trgovanju u Londonu, prenosi “Blumberg”.

Etereum i druge manje kriptovalute, kao što je na primjer avalanš, koji su pretrpjele veliki pad prošle nedjelje dok je bitkoin bio relativno stabilan, takođe su se oporavile. Etereum je porastao za 6,6 procenata, dok su avalanš i solana skočili za 9,0, odnosno 6,0 odsto, respektivno.

Bil Gejts i ranije upozoravao da se ne ulaže u kriptovalute

Gejts je i ranije upozoravao ljude da ne ulažu u kriptovalute, posebno one sa “manje novca“ odnosno koji nisu tako bogati kao Ilon Mask.

Gejts je takođe upozorio na uticaj kriptovaluta na životnu sredinu. budući da je u 2021. godini kripto rudarenje je činilo 0,5% električne energije koja se koristi na globalnom nivou.

Izvor: Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *