Zelenilo i Telekom: Ulica Kralja Nikole u Podgorici dobila novi drvored

Dodajte komentar

Ulica Kralja Nikole u podgoričkom naselju Zabjelo dobila je novi drvored – volonteri Crnogorskog Telekoma danas su u saradnji sa podgoričkim Zelenilom u toj ulici organizovali akciju sadnje drveća tokom koje je zasađeno 35 stabala košćele.

Crnogorski Telekom je time nastavio zelenu akciju započetu u aprilu, tokom koje su odlučili da nagrađuju recikliranje starih telefona, i za prvih 100 recikliranih starih telefona obećali sadnju 100 stabala u crnogorskim gradovima.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas sa Crnogorskim Telekomom, sada već tradicionalnim partnerom u ozelenjavanju našeg grada, zasadili 35 sadnica košćele. Na ovaj način znatno smo uljepšali izgled Ulice Kralja Nikole, čija je rekonstrukcija u toku, i pokazali da savjesnim i odgovornim odnosom prema životnoj sredini možemo stvarati bolje i ljepše mjesto za život naše djece i za generacije koje dolaze“, kazala je Milica Vukčević, menadžerka za odnose sa javnošću preduzeća Zelenilo iz Podgorice.

Budući da je najviše telefona u aprilskoj akciji Telekoma reciklirano u Podgorici, akcija ozelenjavanja Crne Gore krenula je upravo iz glavnog grada.

„Prva faza zelene akcije koju smo započeli u aprilu uspješno je završena, i sada krećemo sa konkretnim koracima koje smo najavili – sadnjom 100 stabala širom Crne Gore. Krećemo iz Podgorice, a ozelenjavanje u narednom periodu nastavljamo u Beranama, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Nikšiću, Pljevljima, Tivtu, i to sadnjom onoliko stabala koliko smo imali recikliranih uređaja u tim gradovima.

Na ovaj način želimo da motivišemo građane da se pridruže velikim zelenim inicijativama koje Telekom tradicionalno pokreće svake godine, tako što će vidjeti konkretne rezultate i već narednog puta se dodatno angažovati da baš njihov grad dobije najviše sadnica i ima najviše koristi od toga. S druge strane, želimo i da pošaljemo poruku da se na ovaj način mogu osloboditi elektronskog otpada – starih telefona, punjača, slušalica – jer je smanjivanje negativnog uticaja na prirodu zajednička odgovornost“, izjavio je Matija Otašević PR menadžer Telekoma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *