Zelenilo i Telekom: Ulica Kralja Nikole u Podgorici dobila novi drvored

Ulica Kralja Nikole u podgoričkom naselju Zabjelo dobila je novi drvored – volonteri Crnogorskog Telekoma danas su u saradnji sa podgoričkim Zelenilom u toj ulici organizovali akciju sadnje drveća tokom koje je zasađeno 35 stabala košćele.

Crnogorski Telekom je time nastavio zelenu akciju započetu u aprilu, tokom koje su odlučili da nagrađuju recikliranje starih telefona, i za prvih 100 recikliranih starih telefona obećali sadnju 100 stabala u crnogorskim gradovima.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas sa Crnogorskim Telekomom, sada već tradicionalnim partnerom u ozelenjavanju našeg grada, zasadili 35 sadnica košćele. Na ovaj način znatno smo uljepšali izgled Ulice Kralja Nikole, čija je rekonstrukcija u toku, i pokazali da savjesnim i odgovornim odnosom prema životnoj sredini možemo stvarati bolje i ljepše mjesto za život naše djece i za generacije koje dolaze“, kazala je Milica Vukčević, menadžerka za odnose sa javnošću preduzeća Zelenilo iz Podgorice.

Budući da je najviše telefona u aprilskoj akciji Telekoma reciklirano u Podgorici, akcija ozelenjavanja Crne Gore krenula je upravo iz glavnog grada.

„Prva faza zelene akcije koju smo započeli u aprilu uspješno je završena, i sada krećemo sa konkretnim koracima koje smo najavili – sadnjom 100 stabala širom Crne Gore. Krećemo iz Podgorice, a ozelenjavanje u narednom periodu nastavljamo u Beranama, Budvi, Herceg Novom, Kotoru, Nikšiću, Pljevljima, Tivtu, i to sadnjom onoliko stabala koliko smo imali recikliranih uređaja u tim gradovima.

Na ovaj način želimo da motivišemo građane da se pridruže velikim zelenim inicijativama koje Telekom tradicionalno pokreće svake godine, tako što će vidjeti konkretne rezultate i već narednog puta se dodatno angažovati da baš njihov grad dobije najviše sadnica i ima najviše koristi od toga. S druge strane, želimo i da pošaljemo poruku da se na ovaj način mogu osloboditi elektronskog otpada – starih telefona, punjača, slušalica – jer je smanjivanje negativnog uticaja na prirodu zajednička odgovornost“, izjavio je Matija Otašević PR menadžer Telekoma.

Check Also

Osobe koje rade manje plaćen posao imaju veće šanse da u starosti imaju demenciju

Istraživači sa Univerziteta Kolumbijaustanovili su vezu između niskih plata u srednjim godinama i kognitivnog pada …

Leave a Reply

Your email address will not be published.