Pri kraju izrada projekta za rekonstrukciju pruge Beograd-Bar kroz Srbiju

Dodajte komentar

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović rekao je da je u završnoj fazi izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju pruge Beograd – Bar, a prije svega dinice od Valjeva do Vrbnice.

Momirović je kazao da je taj projekat posebno značajan za Priboj i sva mjesta južno od Užica koja su, kako kaže, tradicionalno povezana sa prugom Beograd-Bar.

Naveo je da je Srbija “otvorila tu priču” sa crnogorskim partnerima i ocijenio da Luka Bar “ne može da opstane bez srpske privrede”.

“Ako napravimo kvalitetnu željezničku infrastrukturu kojom će se do mora voziti šest sati najkvalitetnijim vozovima, napravili smo ogroman iskorak u saobraćajnoj komunikaciji ne samo u Srbiji, već na Balkanu”, rekao je Momirović za Tanjug.

Dodao je da će u naredna dva mjeseca biti završena projektna dokumentacija i naglasio da se neće odustati od tog projekta jer je, kako kaže, pruga Beograd-Bar ključna za zapadnu Srbiju i “ključna veza Srbije sa Crnom Gorom”.

Momirović je istakao da se ulaže više od tri miliona eura u rekonstrukciju većeg broja stanica i da je već rekonstruisana pruga do Valjeva na brzinu od 120 kilometara na čas, a koja od puštanja u saobraćaj 1973. godine, kako kaže, nikada nije obnovljena.

“Sa rekonstrukcijama koje smo do sada uradili, do Užica sada putujemo tri sata i 15 minuta, dok se prije deset godina putovalo osam sati. Do Valjeva se stiže za malo vise od sat vremena, a do Kosjerića za malo manje od dva sata”, rekao je Momirović.

Izvor: Blic

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *