Porto Montenegro: Poziv umjetnicima da učestvuju u multimedijalnoj izložbi „Oznake zaštite“

Dodajte komentar

Muzej pomorskog nasljeđa Porto Montenegro i organizacija Tattoo Montenegro pozvali su umjetnike da do 5. juna prijave svoje radove za multimedijalnu izložbu „Marks of Protection / Oznake zaštite“ koja će biti otvorena 18. juna.

„Umjetnici iz Crne Gore i regiona pozvani su da predstave svoje radove na izložbi čiji fokus treba da bude na balkanskom dizajnu tetovaža iz 15-og vijeka, koji bi trebalo da budu istaknuti u radu. Sva umjetnička djela moraju biti originalna u konceptu, dizajnu i izradi“, navodi se u pozivu.

Precizira se da neće biti prihvaćeni fotografija, film, video, digitalna umjetnost i reprodukcije, osim ako se ne koriste kao dio umjetnina ili kolaža mješovitih medija. Takođe, na izložbi se ne mogu naći instalacije, lični performansi niti rukotvorine.

Poziv je otvoren za sve umjetnike starije od 18 godina, a autori mogu poslati prijave na adresu elektronske pošte: [email protected].

„Multimedijalna izložba ‘Marks of Protection’ biće otvorena 18. juna, uz vizuelni doživljaj inspirisan temom balkanske tetovaže i prezentacijom radova umjetnika regiona. Događaj je demonstracija slikarstva sa balkanskom tematikom tetovaža umjetnika Marka Janjuševića, dok će kustos muzeja Dražen Jovanović održati kratku prezentaciju o istoriji balkanske tetovaže, njenom kulturnom značaju i vezu između domišljatosti i otpornosti na velike promje“, stoji u najavi ovog događaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *