Adrović: Reforma tržišta rada uz digitalizaciju usluga Zavoda za zapošljavanje

Dodajte komentar

Vlada je spremna da se suoči sa određenim izazovima kako bi se u što skorijem vremenu završile započete aktivnosti u reformskim procesima koji se odnose na tržište rada i zapošljavanje, kazao je ministar rada i socijalnog staranja, Admir Adrović.

On je na sastanku sa višom specijalistkinjom za zapošljavanje za centralnu i istočnu Evropu u Međunarodnoj organizaciji rada (MOR) Danijelom Campini, saopštio da očekuje da će se Zavod za zapošljavanje (ZZZ), uz podršku MOR-a, reformisati u pravcu digitalizacije i pružanja kvalitetnih usluga za tržište rada.

„Saradnja sa MOR-om je bila uspješna na obostrano zadovolljstvo, a u narednom periodu očekujem da unaprijedimo saradnju u svim segmentima“, kazao je Adrović.

On je dodao da će nastaviti rad na poboljšanju i unapređenju politika koje se tiču tržišta rada i zapošljavanja.

Adrović i Campini razgovarali su i o aktivnostima koje Ministarstvo realizuje uz podršku MOR-a, poput analize stanja insitucionalnog okvira, Programa garancija za mlade, te radionica o izmjenama i dopunama Zakona o radu.

Campini je poručila da će MOR nastaviti da podržava Crnu Goru u svim reformskim procesima.

„Crnoj Gori je potreban ZZZ kao moderan servis građana u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada i od Crne Gore se očekuje puno u tom smislu“, dodala je Campini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *