Slovenački premijer bira saradnike na osnovu posebnog testa

Dodajte komentar

Robert Golob, novi slovenački premijer, za odabir ljudi koji će preuzeti važne dužnosti koristi se svojim korporativnim iskustvom.

Novi predsjednik Vlade Slovenije za odabir saradnika koristi test koji predviđa analizu vrijednosti, čime se podstiču pozitivne strane pojedinca i izbjegavaju potencijalni konflikti u grupi, izjavila je za ljubljansko Delo predsjednica parlamenta Urška Klokočar Zupančič iz Golobove stranke Pokret sloboda.

I ona je, kao i ostalih četrdeset poslanika izabranih na listi najjače stranke u parlamentu, odgovarala na pitanja iz “Galupovog” testa Q12, od kojih je prvo: “Znate li šta se od Vas očekuje na radnom mjestu?”

“Galupovim” testom se u preduzećima mjere angažovanost zaposlenih i njihova motivacija za rad.

Golob se njime koristio prilikom izbora svojih saradnika u vrijeme kada je prije ulaska u politiku vodio veliku elektroenergetsku kompaniju GEN I.

On je tek drugi slovenački predsjednik vlade koji svoja ranija poslovna iskustva i metode vođenja ljudskih resursa namjerava da prenese u politiku, navodi Delo.

List dodaje da je takve načine odabira saradnika i ekipa na vodećim funkcijama prvi u slovenačku politiku uveo pokojni premijer i predsjednik Janez Drnovšek, koji je prije ulaska u visoku politiku bio direktor jedne poslovnice Ljubljanske banke i iskusan ekonomista.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *