Muzički spektakl narednog vikenda u Budvi

Budvane i njihove goste tokom prvog vikenda juna, u gradu prepoznatom kao “metropola crnogorskog turizma”, očekuje pravi muzički spektakl, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva.

Kako su istakli iz lokalne TO, na glamuroznoj bini, uz savršeni zvuk i najmodernije svjetlosne efekte smjenjivaće se zvuci klasičnih i modernih kompozicija, operske arije i izvorne pjesme, u aranžmanima i izvođenjima koje budvanska publika još nije imala priliku da čuje.

Program ceremonije otvaranja sezone, kako je najavljeno, počeće u petak, 3. juna u 21 sat kada će nastupiti perspektivni engleski pjevač i kantautor Tom Odell, a potom će mlade čelistkinje sastava “Sky Cellos” izvesti neobičan repertoar počevši od poznatih filmskih tema, pa do Selin Dion i “Metallice”. U okviru iste večeri koncert će održati i Nevena Božović, koja će, osim svojih pjesama, publici još jednom pokazati kako lagano prihvata izazove i drugih muzičkih žanrova.

Nakon ponoći će uslijediti “Medley Performans” – scensko-muzički program u kojem će pijanistkinja Mina Krajnović, maestro na harmonici Petar Marić, pjevačica Tomisha Monae Kuzmić i operski pjevači Marija Nešić i Mattia Zanatta pokazati svoje zavidno instrumentalno i pjevačko umjeće u modernom igrokazu kroz djela Satija i Mocarta, ali i Adele, Robbija Williamsa ili grupe “Queen”.

Naredne večeri, 4. juna od 21.30 sati nastupiće festivalski orkestar „Virtuozi“ sa dirigentom maestrom Bojanom Suđićem i solistima Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. „Plovidba“ će započeti valcerom, nastaviti filmskim temama i evergrin hitovima, sve do klasika, ruskih romansi i izvornih pjesama.

“Svi koji su nekada prisustvovali koncertima pod dirigentskim palicama Bojana Suđića znaće da je u pitanju neponovljivi muzički doživljaj”, navode iz TO Budva.

Neobičan scensko-muzički program “Medley Performance” očekuje publiku i druge večeri od 23.30 sata na bini ispred Starog grada.

U 1 sat nakon ponoći obje večeri, na možda najljepšoj lokaciji u Budvi – tvrđavi Mogren, nastupiće u petak DJ Erick Kasell dok će u subotu nastupiti svjetski poznati američki DJ i producent Roger Sanchez, sa DJ-evima Pookie i Vladimirom Aćićem.

“Tokom obije večeri Ceremonije otvaranja sezone Skymusic korporacija, producenti događaja, organizovaće i gala večere za zainteresovane posjetioce koji žele čitavom događaju da dodaju i notu gastronomskih uživanja”, navodi se u saopštenju.

Rezervacije ovih posebnih ponuda je moguće izvršiti putem sajta: www.seasonopeningceremony.com

Organizatori događaja su Turistička organizacija opštine Budva i Opština Budva.

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.