Kesić: Naša emisija je sve samo ne objektivna

Završna noć CIM foruma u Kotoru zaokružena je nastupom satiričara Zorana Kesića, kao i dodjelom CIM nagrada.

Kesić je tom prilikom kazao da od samog nastanka emisije “24 minuta” nemaju političare kao goste, i dodao, da se nada da će tako biti i ubuduće.

“Mi se njima bavimo, to je dominantna tema naše emisije, ali smo uspjeli da održimo to naše pravilo koje smo sami uveli, da političare ne dovodimo u emisiju. Privatno, ja se i ne družim sa političarima, ne odgovaram na njihove pozive i povremene pokušaje da stupimo u kontakt”, rekao je on.

Navodi da ekipa sama osmišlja koncept emisije i da se tako osjećaju najlagodnije, jer , kako je kazao, trenutna forma odgovara cijeloj ekipi. Komentarišući društvene mreže, Kesić kaže da je po tom pitanju prilično staromodan, te da je TV format njegov jedini pravac.

“Ja sam od svoje osamnaeste godine na televiziji i ona mi je jedini i glavni mediji. Mišljenja sam da je, generalno, televizija najdominantniji mediji i nekako mi ne predstavlja izazov da bilo što kreiram na You Tube. Ja sam televizijski čovjek, jedina društvena mreža koju koristim je Facebook”, kazao je Kesić.

Dodaje da je suština emisije koju radi da ponudi nešto drugačije, što predstavlja način razmišljanja cijele ekipe koja realizuje emisiju.

“Svaka tema koju obrađujemo je naš stav. Naša emisija je sve samo ne objektivna. Ona je potpuno subjektivna, to je naše viđenje neke teme, i mi smo definitivno predstavnici netipične današnje televizije”, poručio je on.

Kesić ističe da je Crnu Goru zavolio prvenstveno zbog duha ovdašnjih ljudi i da je vrlo rano uočio specifičnost crnogorskog naroda.

“Još u periodu kada nisam bio poznat, uspio sam da u Crnoj Gori uspostavim dosta divnih prijateljstava, i naravno da se takva bliskost, i takvo prepoznavanje ureže u čovjeka, jer to se ne sreće svuda”, ispričao je Kesić.

Check Also

Uskoro i u EU: vještačka inteligencija zapošljava, otpušta, bira šefove

Vještačka inteligencija se već neko vrijeme koristi u sektoru takozvane „gig -ekonomije“, u kojoj uglavnom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.