1. CIM forum: Od hobija do “plana b” u kriznim vremenima

Dodajte komentar

Autor podcast-a Agelast Galeb Nikačević gostovao je na CIM forumu koji se održava u Kotoru, govoreći na temu “Tradicionalni formati su jalovi”.

On je pričao o situaciji koja ga je podstakla da se u potpunosti posveti podcast-u, kao i o radu u medijima i ličnom doživljaju kritika na onlajn platformama.

Konstatujući da je usljed kovid pandemije porastao broj podkasta, koji se međutim nijesu održali, Nikačević je dao svoje viđenje date situacije.

“Za sve podkastere koji su postojali u tom trenutku podcast je bio ‘plan b’, oni su radili druge poslove, a ovo je više bio hobi. Oni su to radili u svoje slobodno vrijeme”, kazao je Nikačević.

Kako navodi, tu je razumio da je za uspjeh važno da “znaš šta hoćeš i da vjeruješ u to šta radiš”.

“Onda ti te dvije stvari daju snagu da guraš kroz tu kritiku kroz koju prolaziš kada iskoračiš u javni prostor. To će te možda uzdrmati, ali nećeš sumnjati u sebe jer znaš šta radiš i vjeruješ u sebe”, dodao je Nikačević.

Naveo je da je neophodna i konzistentnost, kao i konstantan rad.

“Takođe, u cijeloj toj inflaciji sadržaja, moraš da imaš i sreće da bi uspio. Tako smo se i mi desili u momentu kada je taj talas podkasta kretao, i to je na prijmer srećna okolnost”, zaključio je Nikačević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *