Počeli pregovori oko eventualnog ukidanja neradne nedjelje

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović apelovao je da do narednog sastanka budu pripremljene detaljne analize i predloge konkretnih rješenja za neradnu nedjelju.

To je glavni zaključak juče održanog sastanka kome su prisustvovali predstavnici Privredne komore, Unije poslodavaca, Uprave za inspekcijske poslove, Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata.

Kako su istakli iz resornog ministarstva, sastanak je protakao u konstruktivnom dijalogu. Čuli su se opravdani razlozi i stavovi, argumenti za i protiv uvođenje radne nedelje odnosno ostanka trenutnog zakonskog rješenja.

“Sagovornici su pokazali visok stepen spremnosti nalaženja zajedničkog konsenzusa o ovom pitanju i stvaranju takvog modela koji će biti, s jedne strane  na dobrobit privrede i dodatno je ojačati kako bi bila spremnija za nastupajuću turističku sezonu, a sa druge strane, radnicima se zaštitila njihova prava iz radnog odnosa, odnosno omogućilo pravo na dostojanstveni rad”, istaknuto je tokom jučerašnjeg susreta.

Sljedeći sastanak biće planiran je za narednu sedmicu.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *