Đurović: Pred nama period pun izazova, ali i dobrih rezultata

Dodajte komentar

Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović juče je prvi put predsjedavao sjednicom Vladinog Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističkih sezona i tom prilikom se sureo sa glavnim akterima kreiranja turističke ponude Crne Gore.

Razmotreni su potencijalni izazovi i moguća rješenja, kako kratkoročna tako i sistemska koja se tiču ljetnje turističke sezone.

„Ukoliko je suditi prema predsezoni, pred nama je veoma uspješan i intenzivan period, pun izazova i nadam se zadovoljnih posjetilaca, te jako dobrih rezultata koji bi bili od ključne važnosti za crnogorsku ekonomiju“, poručio je ministar Đurović.

On je istakao da je zadatak ovog tijela da umanji višegodišnje naslijeđene proble koji se odnose na različite vidove infrastrukture, otpad, buku, građevinske radove tokom sezone, parkinge, te jačanje inspekcijskih službi…

„Rezultat našeg djelovanja osnažiće javne finansije, ubrzati ekonomski rast i održivi razvoj turizma. Uspješna sezona obezbijediće povećanje zaposlenosti“, smatra ministar.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović istakao je da će u fokusu rada tijela biti intenzivnija i efikasnija saradnja svih iz javnog i privatnog sektora. U cilju suzbijanja sive ekonomije najavio je posebnu kampanju koja će podstaći da mnogi formalizuju svoje poslovanje, budu dio sistema i eventualno ostvare subvencije iz državnog budžeta.

Generalna direktorica u turizmu Aleksandra Gardašević-Slavuljica prezentovala je članovima Koordinacionog tijela aktuelni tržišni koncept, sprovedene aktivnosti na pripremi ljetnje turitičke sezone i dosadašnje uporedne podatke.

Tokom diskusije, posebno su se izdvojili problemi saobraćajne i komunalne infrastrukture, graničnih prelaza, sezonskih radnika i jačanja inspekcijskih službi.

Ministar je najavio i intenzivniji rad ovog tijela, uz održavanje sjednica više puta mjesečno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *