Sjutra počinje Forum kreativnih industrija i medija u Kotoru

Dodajte komentar

Prvi Creative Industries and Media Forum (CIM) održaće se u Kotoru od 26.do 29 maja.Prvi put u Crnoj Gori, jedan grad, ovog puta Kotor, postaće kongresni centar sa ciljem da se kreativci iz cijelog regiona okupe na jednom mjestu. Predavanja, radionice, panel diskusije, okrugli stolovi i razgovori sa najistaknutijim imenima medijske, kreativne, oglašivačke i ostalih komplementarnih industrija iz Crne Gore i regiona biće dio programa u Kotoru u okviru prvog CIM Foruma. Jedan od organizatora foruma, Kristina Gačević je kazala da će forum ove godine ugostitit preko 30 panelista, između ostalih tu će se naći Zoran Kesić, Olivera Kovačević, Dragana Kosjerina, Marčelo, Galeb Nikačević, Petar Komnenić drugi.

“Pored zvaničnog programa koji počinje u četvrtak na Ljetnjoj pozornici, imaćemo i krstarenje brodom, gdje će muziku puštati Mapo kiz, dirigent RTSa. Nakon toga, uslijediće žurke po gradu, dok će u petak veče dobra zabava biti upriličena u Maksimusu gdje će nastupiti Who see klapa i Sarajevo matine”, kazala je ona.

Gačević je istakla da  su organizovane i dodjele nagrada CIM Medai Awards, gdje će, kako je navela, nagrade biti dodijeljenje najkreativnijim marketinškim agencijama iz regiona.

“Odlučili smo da ustanovimo CIM nagradu, koja će se dijeliti svake godine ljudima iz Crne Gore, istaknutih u dijelu filma, muzike i kreativnih industrija. Ove godine smo se jednoglasno  odlučili da dobitnik ove nagrade bude Zoran Proročić, kotorski umjetnik i muzičar, čije hitove svi pamtimo.Napomenula bih da će upravo  njegovom numerom, Kotorski hor otvoriti ovogodišnji CIM”, rekla je Kristina Gačević.

Organizatori događaja su BHM Agency i NVO ART365, dok su pokrovitelji Opština Kotor, Kulturni centar Nikola Đurković i Turistička organizacija opštine Kotor.

Više informacija o samom događaju, programu i učesnicima možete naći na zvaničnom sajtu CIM Forum-a: https://mediaforum.me/

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *