Darko Rundek i Ekipa na Festivalu kulture Zabjelo

Dodajte komentar

Nakon dvije sedmice nagađanja ko će sve nastupiti na prvom Festivalu kulture Zabjelo, danas je već izvjestan i od strane organizatora potvrđen kompletan muzički program koji će publici prirediti noć za pamćenje u takozvanoj Republici Zabjelo. Pored do sada otkrivenih bendova Partibrejkers, Zoster i Parampaščad, sastav koji zaokružuje ovogodišnju muzičku priču na Zabjelu su Darko Rundek i Ekipa. Zamisli!

Darko Rundek je istaknuti hrvatski muzičar, koji se oprobao i na poljima režije, glume i poezije. Diplomirao je režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Bend Haustor osniva 1979. godine sa gitaristom Ozrenom Štiglićem i basistom Srđanom Saherom. Grupa je zvanično postojala do 1990. godine, iako su i nekoliko godina nakon toga praktikovali da se okupe i rade na novim materijalima. Za to vrijeme priključivali su im se novi članovi. Najpoznatije pjesme Haustora su: „Djevojke u ljetnim haljinama volim“, „Šal od svile“, „Ena“, „Šejn“, „Neobičan dan“. U tom periodu Rundek je objavio albume Haustor, Treći svijet, Bolero, Tajni grad i Ulje je na vodi.

Sljedeća faza u Darkovom muzičkom životu je saradnja sa Cargo orkestrom. Sa njima je snimio albume Apokalipso (1996), U širokom svijetu (1999), Ruke (2002), Mhm a-ha oh yeah da-da (2006).

Nakon toga, sa sastavom Cargo trio snimio je albume Plavi avion (2010) i Mostovi (2015).

Od 2017.godine nastupa sa Ekipom, bendom koji je nastao tako što je Rundek svojim dugogodišnjim saradnicima Izabel i Dušanu Vraniću pridružio niz vrsnih mladih muzičara i muzičkih istomišljenika. Sa njima 2020.godine snima album Brisani prostor.

Ekipa predstavlja bend na kakav biste mogli nabasati šetajući ulicama gradova dalekih kontinenata, pri čemu bi se zahvaljujući svom omamljujućem world music koktelu (regge, azijska, afrička, kubanska i muzika sa Jamajke, kao i zapadnjački žanrovi poput jazz-a, funk – a,  alternativnog rock -a) perfektno uklopili u bilo koji od njih. Ekipu čine: Ana Kovačić – saksofon, sintesajzer, gitara, bubnjevi;  Igor Pavlica – truba, prateći vokali;  Silvio Bočić – bubnjevi, gitara, prateći vokali; Miro Manojlović – vibrafon, udaraljke, sintesajzer, prateći vokali i Roko Crnić – bas gitara, vodeći i prateći vokali.

Već od prve najave izvođača vlada veliko interesovanje publike, a konačni sastav bendova koji će nastupiti na stadionu Zabjela obećava do sada neviđeni rock spektakl u Podgorici. Lokalnu zajednicu posebno raduje činjenica da će najmanje pet eura od svake prodate ulaznice biti proslijeđeno u humanitarne svrhe – Fondaciji Bajkeri dobre volje i Fudbalskom klubu Zabjelo.

Posjetioci festivala svoju ulaznicu po promo cijeni od 10 eura mogu obezbijediti već danas! Kontigent ulaznica po promotivnoj cijeni je ograničen, pa će ova cijena važiti do 10. maja ili do isteka zaliha, dok će nakon toga i sve do dana festivala cijena ulaznice iznositi 15 eura. Na dan festivala ulaznica će koštati 20 eura. Zbog kapaciteta lokacije festivala, ukupan broj ulaznica je ograničen.

Ulaznice se mogu kupiti na kioscima Tobacco S Press – a, kao i na još nekoliko prodajnih mjesta o kojima će biti više riječi u narednim danima na društvenim mrežama. Takođe, kupovina ulaznica može biti još jednostavnija putem Gigstix online servisa klikom OVDJE.

Već ranije je najavljeno da će tokom promocije festivala biti organizovano još nekoliko propratnih događaja, o kojima će biti više informacija na zvaničnim Facebook i Instagram stranicama Festivala kulture Zabjelo. Ostaje sve manje vremena do istorijske noći na Zabjelu, zato počnite sa okupljanjem svoje ekipe i obezbijedite ulaznice na vrijeme, a za ostalo će se pobrinuti organizatori i fenomenalni izvođači!

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *