Damjanović: Poboljšanjem poslovnog okruženja do kvalitetnih investicija

Dodajte komentar

Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo treba da osnaže saradnju u sektoru energetike – posebno obnovljivim izvorima – razvoju infrastrukture, uslugama i upravljanju projektima, gdje bi britanska ekspertiza bila od velikog značaja.

To je rečeno na današnjem sastanku ministra finansija mr Aleksandra Damjanovića i britanske ambasadorke u Crnoj Gori Karen Medoks.

Damjanović je zahvalio na kontinuiranoj podršci Britanske ambasade Sekretarijatu Savjeta za konkurentnost i istakao da će Vlada “dati punu institucionalnu podršku radu tog tijela kroz dodatno jačanje kapaciteta”.

“Poboljšanje poslovnog okruženja biće prioritet za privlačenje kvalitetnih investicija”, naglasio je ministar.

Medoks je iskazala spremnost da Ujedinjeno Kraljevstvo pruži ekspertsku pomoć i prenese iskustava, posebno za unaprijeđenje carinskih procedura i granične kontrole.

Razgovarano je i o zajedničkim izazovima u periodu promjena u međunarodnom poretku, uslovljenih koronavirusom i ratnim stanjem u Ukrajini, kao i o primjeni ekonomskih sankcija Rusiji.

Medoks je poželjela Damjanoviću uspjeh u radu, ocijenivši njegov pređašnji angažman u Upravi carina i prihoda (UPC) vrlo uspješnim, uz očekivanje da će se nastaviti dobra saradnja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *