Ovo su posljednje cijene goriva u regionu

Dodajte komentar

U našem regionu Hrvati plaćaju ubjedljivo najskuplje gorivo, dok vozači u Mađarskoj imaju najjeftinije naftne derivate, gdje su cijene benzina i dizela ubedljivo niže od svih susjednih država, a u odnosu na Hrvatsku dizel košta 49 centi manje, a benzin čak 55

Od Srbije, pored Hrvatske, skuplje gorivo ima i Rumunija, a benzin je skuplji i u Crnoj Gori, Sloveniji.

U Srbiji su danas povećane cijene goriva, pa tako vozači u narednih sedam dana moraju da izdvoje najviše 202,2 dinara za litar eurodizela, dok je benzin BMB 95 184 dinara po litru. Prema današnjem srednjem kursu Narodne banke Srbije, benzin u Srbiji tako iznosi 1,56 eura, a dizel 1,72.

Vozači u Hrvatskoj BMB 95 plaćaju 1,79 eura za litar, dok je dizel 1,88 eura. Iako je u Hrvatskoj prije nekoliko dana dizel nešto pojeftinio u odnosu na sedmicu ranije, cijena benzina je skočila.

Slovenci za benzin moraju da izdvoje 1,63 eura po litru, a za dizel 1,68. U Bugarskoj je cijena benzina 1,54, a dizela 1,63 eura po litru, dok je u Rumuniji cijena benzina 1,61, a dizela 1,75 eura.

Najjeftinije gorivo u komšiluku, ali i u Evropskoj uniji, plaćaju Mađari, gdje za litar benzina treba izdvojiti 1,24 eura, a za dizel 1,39. U Crnoj Gori benzin košta 1,7 eura, a dizel 1,72 eura, pokazuju podaci sajta Global petrol prices od 16. maja ove godine.

(Nova S)

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *