Vlada usvojila rebalans budžeta (live)

Dodajte komentar

Vlada je na dašašnjoj sjednici usvojila rebalans budzeta koji će biti dostavljen Skupštini da se o njemu izjasni po hitnom postupku.

Premijer Dritan Abazović saopštio je na sjednici da je Vlada usvojila rebalans budzeta koji će biti dostavljen Skupštini da se o njemu izjasni po hitnom postupku.

https://www.youtube.com/watch?v=w18TvPUuTdk

Osim preraspodjele novca po budzetskim jedinicama, na osnovu uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave, rebalansom je predviđen i dodatan novac za rad Državne revizorske institucije. Riječ je o sumi od preko 50 hiljada eura. Na dnevnom redu sjednice je i informacija o obezbjeđivanju dodatnih sredstava za nesmetan rad DRI.

Tehnički rebalans biće samo uvod u suštinski rebalans budzeta koji je neminovan, zbog povećanja broja ministarstava i povećanja tekuće potrošnje. Pitanje je samo kada će biti drugi rebalans budzeta, da li do kraja jula ili nakon septembra, odnosno završetka ljetnje turističke sezone.

Osim rebalansa, Vlada će danas razmatrati, prema predlogu dnevnog reda objavljenog na sajtu, informaciju o nadoknadi sredstava opštinama po osnovu smanjenja prihoda po osnovu poreza na dohodak fizičkih lica, prireza porezu na dohodak fizičkih lica i Egalizacionog fonda iz sredstava Tekuće budzetske rezerve, zatim informaciju o početnim stanjima depozita, neizmirenih obaveza i nedospjelih obaveza budzeta Crne Gore na dan 1.1.2021. godine, informaciju o povraćaju uplaćenih sredstava po osnovu ugovora o kupoprodaji pšenice i informaciju od ADMAS projektu.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *